eslacarab

24.2.07

BONA OPCIÓ PER SOPAR AL CENTRE

Aquest divendres per recomenació d'un amic cuiner vem visitar un nou establiment. Es diu "Biblioteca Gastronòmica" i es troba al centre de la ciutat, a tocar del mercat de la Boqueria. Com diu el seu nom aquest local comparteix dues opcions: la de botiga dedicada a la venda de llibres de cuina i la de restaurant. Lógicament, l'opció principal és la de la restauració. Ofereixen una cuina amb tocs francesos procedents del pas del propietari per l'escola Hoffman fonamentada en una bona materia prima. Vem tastar de primers un full de pasta amb bolets i gorgonzola gratinat i una amanida de camembert. Tots dos plats de gran qualitat. De segon vem optar per un tataki de tonyina amb tempura de verdures i una de les especialitats de la casa, l'estofat de cérvol. També bones opcions. L'únic punt negatiu és una carta de vins de preu massa elevat però amb bones marques. El local és un local d'aire antic decorat amb cartells, llibres i làmpares originals. Un bon lloc per sopar a prop del centre.
C/Junta de comerç 28 Telèf. 934126221. Barcelona.

Etiquetes de comentaris:

22.2.07


RENOVACIÓ A FONS

L'ensopegada del Barça contra el Liverpool és la culminació a uns mesos d'insomni. Des del mal recordat mundialet del Japó el conjunt blaugrana segueix un procès de caiguda lliure apaivagat per la falta de resposta dels seus rivals a la lliga espanyola. Sense dues de les peces claus del trident ofensiu màgic, Messi i Eto'o, el Barça ha malviscut a la lliga espanyola summant menys punts de la meitat en joc però agreint la generositats dels seus perseguidors, Sevilla, València i Madrid que han perdonat l'ocasió d'allunyar els barcelonistes. L'altra sort era que la Champions, com els ossos polars, és trobava en període d'hivernació. Però això des d'avui ja s'ha acabat. El Liverpool ha obert una nova escletxa a la crisi de joc del conjunt de Rijkaard que, miracles a part, ja es veu més fora que dintre de la Lliga de Campions. Per quin motiu ? doncs molt simple sense Eto'o el Barça no té gol. Amb Messi a mig gas la creativitat no brilla i amb un Ronaldinho en baixa forma física els un contra un són missió impossible. Si amb això afegim una circulació de pilota lenta n'hi ha prou amb un conjunt ordenat com el Liverpool i algunes individualitats per derrotar els blaugranes. Eliminats o no cal dir les coses clares: aquest equip necessita una renovació a fons !. El perill és que això correspon a Txiqui Begiristain, gran jugador i pobre director esportiu. Per motius de feina vaig coincidir amb ell fa uns anys en un mitjà de comunicació i el seu desconeixement de l'alta competició era alarmant. No coneixia cap jugador del Barça B i molt sovint tampoc estava al cas dels jugadors sancionats o operats del primer equip quan volia oferir el possible onze titular. No cal recordar que ell és qui ha portat desastres de l'estil Albertini, Ezquerro, Maxi López, etc...Les miseries sense Sandro Rosell al club comencen a surar al mar culè. I encara més si recordem que recentment s'ha renovat a jugadors com Silvinho, Gio o Belletti. Tres jugadors que la temporada que ve no haurien de ser a la plantilla. Un equip que li cal amb urgència un lateral dret, un central, un pivot defensiu (sis plau que algú li digui a Motta que per fer passades a un metre podria jugar encara fins i tot Guillermo Amor), i un extrem dret (Messi juga una quarta part dels partits de l'any). Malgrat aquestes mancances amb la recuperació d'Eto'o d'aquí a un mes l'equip pot acabar guanyant la lliga però Europa és un altra cosa i amb l'actual panorama repetir la Champions sona a quimera. Avui el Liverpool ens ha despertat del somni i de sobte ens hem vist enmig de la crua realitat.

Etiquetes de comentaris:

6.2.07

MASSA DINERS PER TAN POC

Aquest cap de setmana he repetit visita a un restaurant que es diu "Tapioles 53". Havia llegit que al meu amic Xavi (blog diariodeunocioso) li havia agradat molt. En aquest cas sento discrepar. La primera vegada que hi vaig anar ja m'ho va semblar però la segona ha estat la confirmació definitiva. La relació qualitat-preu no compensa malgrat ser un local amb encant. És un restaurant molt car pel que ofereix. També és cert que depen molt del dia el fet que t'agradi o no el menjar. La cuinera, una australiana que és diu Sara, pràctica una cuina internacional que varia segons el producte del mercat. Per això pots tenir sort sobre els plats del dia que plantegi o no. Nosaltres l'altre dia vem fer 3 menus degustació (amb 5 plats incloses les postres) i dos menus del dia (3 plats a triar entre entrants, segons i postres). A la gran majoria vem trobar un gran abús de la mantega (ex salmó amb mantega, cecina amb mantega i melmelada). També com ho vem compartir tot entre cinc ens vem trobar que hi havia plats de pasta molt semblants. I el pitjor de tot les postres. Tenen una noia nord-americana molt simpàtica que elabora unes postres fonamentades en receptes del seu país i aportacions seves però amb els pastissos com a element central (de pastanaga, xocolata, etc..). Un resultat poc convincent i encara menys en un restaurant del seu preu perque tens la sensació que son pastissos que tu a casa teva podries fer fins i tot millor. El preu final de 55 euros per persona no justifica la visita. Per si voleu provar l'adreça és Tapioles 53 (barri del Poble Sec) i el telèf. 933292238.

Etiquetes de comentaris: