eslacarab

30.8.08

RESTAURANT TAKTIKA BERRI

Es un local situat a l'Eixample, concretament a tocar de la cruïlla entre València i Muntaner. Ja fa anys que funciona amb èxit com a representant de la cuina basca a Barcelona. Té un apartat de pinxos a la barra amb molta afluència de públic i taules a l'interior. Aquesta nit hem reservat per sopar asseguts. D'entrada hem trobat a faltar la presència, sobretot tenint en compte el format de pinxos que tenen a l'entrada,d'algun aperitiu. De primer hem compartit una amanida de bonítol (bona qualitat del bonítol amb ceba però l'oli feia el plat un pel pesant) i una truita de bacallà (bona però lluny de grans truites de bacallà que he menjat al País Basc). Per segons l'especialitat de la casa: tronc de lluç amb salsa d'alls (bona qualitat del peix però molt carregant la salsa picant). Per postres un esplèndid pastís de xocolata blanca. Per beure la carta de vins, que al igual que els plats és de veu i no escrita, és molt limitada en forma de Riojas exclusivament. Hem triat un Muga 2004 que, personalment, crec que continua encorat en el passat. Tot plegat el compte ha pujat a 84 euros per dues persones. La impressió general és que no em queden ganes de repetir. Trobo que és un local i una cuina clàssica fonamentada en un bon producte però sense atractiu en l'elaboració ni en la presentació. Es allò que temps passats van ser millors.

Restaurant Taktika Berri C/València 169 934534759

Etiquetes de comentaris:

27.8.08


RESTAURANT EL REFUGI

Cap de setmana a Girona i trucada a uns amics per dinar. La seva proposta ens porta a un restaurant situat al petit poble de Romanya de la Selva, a tocar de Platja d'Aro. Es tracta d'una casa rústica amb una gran terrassa que ofereix una gran vista de la serralada de les Gavarres. Per tant, un local amb encant. La cuina es fonamenta en producte del país amb un cert toc creatiu. Per entrar unes perles de la cuina en forma de 4 platets que eran: milfulls d'escalivada, carpaccio de vedella, amanida de formatge de cabra i vieira amb tomàquet (més que correcte, diria que bo) i de segon un rap amb cloïsses i musclos amb una crema de patata molt suau(em va agradar força). Per postres una tarta tatin (molt tendre i gustosa). Amb un vi de l' Empordà de la casa (12 euros) vam pagar 40 euros per persona. Un preu que es justifica per una cuina de qualitat i un paisatge fantàstic. Recomanable per fer una excursioneta.

Restaurant "El Refugi" Romanya de la Selva 972833060 www.elrefugi.es

Etiquetes de comentaris:

26.8.08



GASTRONOMIA JAPONESA

Sens dubte que un dels grans al·licients de la visita al Japó era gaudir de la seva gastronomia. Ja ens esperàvem que la imatge que trauríem seria ben diferent de la dels restaurants japonesos que tenim aquí . I així ha estat, tot i que evidentment també hem tingut l'oportunitat de tastar bons sushis i sashimis. La resta de l'oferta a nivell general es fonamenta en graelles en les quals tu et fas el peix o la carn (amb el greix intercalat amb la carn es de gran qualitat), plats de cuina japonesa amb tempures, salses o avinagrats, esmorzars amb peix fregit(això ens va costar molt i vam acabar desistint), sopes de fideus i pinxos de format yakitori ( i de gran varietat i qualitat). La valoració és molt positiva perquè- oh sorpresa!- el preu és molt més econòmic que a Barcelona. Per entre 10 i 25 euros es pot sopar o dinar la mar de bé. Excepte que vulguis tastar alguns dels grans restaurants de Tòquio.

Etiquetes de comentaris:

24.8.08




VIATGE AL JAPÓ

He tingut durant molt dies el bloc abandonat per culpa d'un viatge al Japó. Han estat 21 dies de vacances per conèixer un país que m'ha agradat molt. L'hem recorregut de nord a sud i els contrastos que ofereix li atorga grans atractius. El nord és naturalesa pura, amb parcs de vegetació exuberants i cérvols i ossos com a imatges. Tòquio és una gran ciutat, amb edificis espectaculars, temples antics, llums de neó i molta disciplina en forma de neteja absoluta als seus carrers. Kyoto té l'esplendor d'un passat històric ple de jardins i monuments religiosos. Hiroshima serveix de toc d'atenció a la consciència per recordar que les tragèdies serveixen per aprendre. En definitiva ha estat una gran oportunitat de conèixer una gran cultura que recomano a tothom.

Etiquetes de comentaris:

4.8.08

DE VIATGE PER JAPÓ

Porto uns dies desconnectat del blog perquè ara mateix em trobo de viatge pel Japó. Quan torni ja faré una explicació detallada de l,aventura. Portem 8 dies i la valoració es molt positiva. Ja hem visitat el nord del país, un oasi verd, rural amb una natura exuberant i animals a tocar de la carretera. L,altra cara la vivim ara mateix a Tòquio. Ciutat fascinant plena de vida, colors, cultura i futur. De moment m,ha encantat, jo diria que es 'la ciutat'. La resta quan torni.

Etiquetes de comentaris: