eslacarab

22.10.08


RESTAURANT COURE

El Coure és un restaurant amb el cartell permanent de candidat a estrella Michelín. Sens dubte ja fa un parell d'anys que es situa entre les novetats destacades de la bistronomia barcelonina. Situat en un local refinat, amb parets blanques i dues sales molt amples. Normalment amb un servei eficient, tot i que aquesta vegada vam trobar a faltar al maitre anterior, i un cert aire elegant que li fa perdre un sentit acollidor. Feia uns mesos que no el visitàvem i vam descobrir una curiosa novetat. Ens imaginem que el tema de la crisi els ha afectat també, de fet sent divendres no era ple, i han decidit incentivar els clients amb un menú de temporada. De contingut: un ou fet a baixa temperatura, ostra amb escuma, bacallà i galta de vedella. Una proposta força complerta amb bona qualitat general i certs tocs irregulars (un bacallà un pel salat i, en el meu cas, la galta gairebé sense sal). El vi era de la casa i per postres una bavaroise de formatge. El preu de 35 euros per persona el fa atractiu i pot ser una bona forma de tastar el local. Tot i així, també trauré el meu esperit crític per dir que no vaig veure cap evolució a la seva cuina com per fer el salt a la guia del pneumàtic. Clar que jo no sóc qui posa les estrelles.

Restaurant Coure Passatge Marimon 20 932007532

Etiquetes de comentaris:

21.10.08


"Cosmatics Center - Produtos Peluqueria, Africanos y pelo naturals" !!!!!!!!!!

RÈTOLS AL RAVAL

Un retol situat al Carrer Sant Antoni Abat, al barri del Raval. Un desgavell lingüístic que serveix d'anècdota al cosmopolitisme barceloní. Un carrer que sempre ha estat ple de comerços i que ara, producte del gran nombre immigrants, acull molts establiments hindús o pakistanesos. Un panorama diferent que permet també moments pel somriure.

Etiquetes de comentaris:

8.10.08



RESTAURANT QUINTAFORCA

El nom del restaurant, i que hem perdoni el Xavier-el seu propietari-, fa honor al seu nom. És una casa de pagès molt ben decorada en una pedània anomenada Casafort, que es troba a prop de Nulles. I dic això perquè hi has d'arribar per una carretera gairebé pendent d'asfaltar i molt atent a no perdre't les indicacions del camí. Tot aquest laberint cal dir que es troba a prop de Valls i Tarragona, és a dir, que no parlem d'un indret perdut al Pirineu. La proposta és un menú extens i tancat de 40 euros (vi a part). L'oferta era la següent, preneu aire perquè és llarga, i aquí va: didalet d'alberginia i paté casolà (ben trobat el platet i molt gustós), geleé calent en got amb el seu pinxo (una versió reduïda de la carn d'olla amb brou, de gust exquisit, ens va agradar), tapeta de cuixa de pop, patata i pebre vermell (fluix, el pop dur i el meu plat passat de sal), figues, foie, oli i kikos (de bon paladar, entrava bé), conserva de bacallà, arròs i trompetes de la mort (deliciós, gairebé líquid, un dels millors platets), Raviolis d'espinacs i formatge fresc sobre sopa calenta de ceba amb llunes de múrgoles (també brillant, per la seva originalitat, presentació i resultat final), calamar de Vilanova amb xufles i cigrons (tendre el calamar però una mica durs els cigrons, correcte), Filet de secret d'ibèric-s'havia acabat la galta, que és el plat oficial- amb llit de trinxat (la carn bona però a aquelles alçades continuar menjant ja costava molt), tauleta de formatges catalans (de bona qualitat però pel nostre gust massa forts) i postres per recordar quan érem petits (nosaltres sí que recordarem la quantitat del festival gastronòmic, per cert, boníssima la tatin de pera i el gelat de vainilla). Per beure una gran troballa (només té vins de Tarragona), un vi de Garnatxa molt ben afinat de Capçanes (D.O. Montsant) anomenat Lasendal. Tot plegat per dues persones 107 euros. Anècdota, no es pot pagar amb targeta i l'amo ens va donar el seu número de compte corrent per fer-hi l,ingrés. Ell ja ha cobrat però el gest de confiança ens va deixar garratibats perquè no l'haviem visitat mai. I el càrrec de consciència posterior per l'atipada em va obligar a anar a córrer de tornada a casa, encara que sàpigue que fer-ho, de vegades, és de covards.

Restaurant "Quintaforca" Casafort-Nulles (Tarragona) 977050080

Etiquetes de comentaris: ,

7.10.08


CELLER MAS VICENÇ I JOSEP FORASTER

Vull agreïr la gran tasca que fan molts cellers catalans de fer visites guiades de les seves instal·lacions i productes. Una feina d'hores de dedicació que no compensa econòmicament per les petites vendes que pugin fer al visitant ocasional. Es tracta d'un mètode per divulgar el seu vi, per transmetre la il·lusió de la seva feina. I en un món tan despietat com el nostre, i encara que en el fons també hi hagi un rerefons comercial, crec que és elogiable. Aquest cap de setmana amb motiu de la visita a la Terra Alta vam visitar dues bodegues. Una a Montblanc, la del Josep Foraster, i una altra a Cabra de Camp, el Mas Vicenç. En totes dues ens van atendre magníficament malgrat que no ens coneixien de res. Ens van explicar el procés d'elaboració dels seus vins, en tots dos casos fan blancs i negres. La seva oferta es situa dins d'una gamma mitjana però el seu concepte de celler familiar fa més gran el seu esforç. Gràcies per lluitar per un vi català que necessita ampliar encara més les fronteres comercials i, sobretot, que els catalans estiguem orgullosos del que fem a casa nostra. I que ningú no s'enganyi, els vins catalans del Priorat, Costers del Segre, Tarragona o la Terra Alta no tenen res a envejar a molts Riojas o Ribera del Duero.

Celler "Mas Vicenç" Cabra del Camp (Tarragona) 977630024
Celler "Josep Foraster" Montblanc (Tarragona) 977860229

Etiquetes de comentaris: ,

6.10.08




RESTAURANT ARDIDAM I HOTEL LES VINYES

Cap de setmana de festa. Oportunitat per sortir de Barcelona. El lloc triat és un hotel rural amb spa que es diu "Les Vinyes". Situat a l'Alt Camp, a un petit poble que es diu Vilardida, a tocar de Valls. Molt recomanable per desconnectar de la gran ciutat i l'estress. Ofereixen packs gastronòmics i de relax per passar el cap de setmana. La seva decoració és rústica però elegant. Es nota que hi hagut feina d'arquitectura i decoració per reconvertir una antiga masia en un confortable hotel rural. I dins de la seva oferta hi ha un restaurant pels clients, tot i que també hi va gent que no son hostes, que només funciona per la nit. Carta curta amb un preu tancat de menú de 35 euros per persona. Dintre de l'oferta, de primer, vam triar una amanida de ventresca amb favetes, cebes tendres i tomàquet confitat (molt gustosa, només el gust fort de la ceba deslluïa un pel el resultat final. Però en general bé) i, de segon, cua de rap a la cassola amb safrà i panses (correcte, bona combinació de gustos per un plat suau però al qual li faltava un pel de feeling). Per postres una crema d'ioughourt i nata amb canyella i fruits del bosc (molt bo). Per beure un vi de la Terra Alta anomenat "Llàgrimes de Tardor" amb una barreja de carinyena i garnatxa oferia un bon resultat per acompanyar el sopar. El menjar no és fantàstic però té prou qualitat per mantenir l'atractiu d'un escenari amb molt d'encant.

Hotel Rural "Les Vinyes" Restaurant "Ardidam" Vilardida (Tarragona) 977639193

Etiquetes de comentaris: ,