eslacarab

26.12.08


BAIXADA DEL PREU DEL PETROLI

Ara som a les festes de Nadal i tothom viu pendent de celebracions, sopars i trobades amb amics. Però l'actualitat mundial no s'atura. I em crida l'atenció un tema com és la constant baixada del preu del petroli. En poc més de mig any s'ha rebaixat en més d'un 30 per cent. Un percentatge que encara no es reflecteix en l'import que paguem quan carreguem els vehicles de combustible. Com és habitual les grans empreses del petroli aprofiten qualsevol pujada per ràpidament carregar la diferència al consumidor quan ells han comprat el producte molt abans. Diran que és la llei del mercat però no és res més que la llei del pirateig, una norma que en aquest país no canvia mani qui mani. Ara que s'ha rebaixat el van abaixant tímidament però els seus marges de benefici creixen per tot arreu. Dintre d'aquest tema també ens trobem amb la sorprenent pujada dels taxis de Barcelona d'un 6 per cent. Fa uns mesos amenaçaven a fer una vaga per l'alt preu del combustible, l'Administració va proposar mesures per ajudar-los. Ara que el preu del dièsel (que és la benzina que més utilitzen) ha baixat ells pugen les tarifes...Diran que és un mal any i que hi ha menys clients. No m'estranya, amb aquesta política de preus cada cop en tindran menys i menys. Enmig de la crisi no se'ls acut millor remei que apujar les tarifes. Això sí, amb la complicitat de l'Administració. El mateix que els transportistes que van fer vaga al mes de juny pel tema del preu de l'anomenat or negre. Espero que les ajudes promeses per l'Administració contemplin la possibilitat d'eliminar-les en cas d'un canvi de tarifes. Perquè ara no veig a cap representant d'aquest col.lectiu renunciant a res. Així que mentre sonen les campanes de Santa Claus els més espavilats continuen fent brindis per darrera a la salut dels babaus dels ciutadans. Entre ells jo mateix.

Etiquetes de comentaris:

11.12.08







RESTAURANT EL TRULL D'EN FRANCESC

Aquest restaurant es troba a un poble que es diu Boadella de l'Empordà, al nord de Girona, a tocar de la Jonquera. El paisatge és bonic ja que té al costat un petit riu i el poble mostra cases ben cuidades, amb història i un cert encant. L'establiment és ideal per a celebracions familiars, dinars o sopars amb amics, tot i que per la qualitat de la seva cuina també es pot fer una visita en parella. Nosaltres anàvem en grup. D'entrada ofereixen dos menús, un general de 26 euros amb alguns increments per plats concrets i un altre de temporada dedicat als bolets per 29 euros. Vam optar pel primer. Jo d'entrada vaig triar una amanida de bolets (excel.lent amb un assortit de bolets tendres i gustosos) i de segon un Magret d'ànec amb prunes (pel meu gust un pel dura la carn però salvava el plat la qualitat de la matèria prima). Per postres una tarta tatín amb gelat de vainilla (molt ben aconseguida, bona la combinació entre un pastís que es desfeia a la boca i el gelat). Per beure un vi de l'Emporda, concretament de Cadaqués, anomenat Perafita 2005. De gust complexe no ens va acabar de fer el pes. Tot plegat vam sortir a 40 euros per persona. La relació entre el preu i el menjar és satisfactòria i, a més, la seva ubicació ja justifica la visita.

Restaurant "El Trull d'en Francesc" Boadella de l'Empordà (Girona) 972569027

Etiquetes de comentaris:

10.12.08



SENSE TREVA PEL CLÀSSIC

Setmana gran de futbol. Dissabte s'enfronten el Barça i el Madrid. I, a més, enmig d'un ambient dividit. Mentre el Barça continua líder i fent espectacle, experiments de Champions a part, el Madrid viu immers en una profunda crisi. Per afegir més llenya al foc aquesta mateixa setmana decideixen canviar d'entrenador. Schuster ja havia obert el camí de la destitució amb la famosa frase "no es pot guanyar al Camp Nou" i el seu lloc l'ocupa Juande Ramos. Un tècnic amb llums i ombres a la seva carrera. Precisament les ombres més profundes les ha viscudes a Barcelona. Primer quan va fer baixar el Barça B a Segona B i posteriorment quan l'Espanyol el va cessar a poc de començar la temporada. Coses del futbol, ara ha de començar a reivindicar-se davant del madridisme a aquesta ciutat de mal record esportiu per a ell. Tenint en compte que d'entrada gairebé no té temps per fer un projecte nou és d'esperar una tàctica conservadora al Camp Nou. Crec que Juande farà més un sistema anti-Barça que no pas intentar oferir un estil propi. Per això, pot ser un partit dur i complicat que es resolgui, com acostuma a passar moltes vegades en aquests tipus d'enfrontaments, en els petits detalls. Ara que si el Barça segueix la seva línia de joc, clarividència ofensiva i efectivitat pot ser un autèntic festival. Per això fa gràcia que alguns parlin de pacte de cavallers perquè els blaugranes no facin sang del rival. No deuen tenir ben present a la memòria la humiliació de la passada temporada al Bernabeu amb passadís inclòs i mofes des de la graderia. De condescendència amb el Madrid zero i si el Barça li pot fer 8 gols millor que no pas 7. La resta son excuses per evitar el naufragi.

Etiquetes de comentaris:

2.12.08


RESTAURANT CAN PITU

Aquest és un restaurant situat a Sant Andreu Salou, un poble molt a prop de Caldes de Malavella, a Girona. Recomanació d'un amic de la feina que hi va sovint. Només obren el cap de setmana, un fet poc habitual, i la seva cuina es fonamenta en bona part dels clàssics catalans com els canelons, pota i tripa, amanides, carn a la brasa, etc..De primer vam triar una complerta amanida catalana (bons els embotits i especialment gustós el tomàquet) i de segon vam optar respectivament per una tripa i pota (de gust suau però bona qualitat pel que fa als ingredients) i costelles de xai amb patates (tendre i de bon nivell la carn i molt bones les patates). Per invitació d'uns amics que vam trobar també vam tastar els cargols de la casa (fets amb salsa entraven prou bé). Per postres un flam (aquest va ser el punt feble perquè esperàvem un flam casolà d'ou i era flam de supermercat). I, per beure, davant l'absència de vi de marca d'ampolla petita, vam triar un vi de la casa servit en ampolla de vidre (era un vi típic de bodega que es podia beure). Tot plegat per a dues persones 37 euros. Bona relació qualitat-preu per un establiment de cuina senzilla, de bon producte i ideal per un dia que vulguis omplir generosament l'estòmac.

Restaurant "Can Pitu" Crtra Sant Andreu Salou qm 1 Girona 972461453

Etiquetes de comentaris: