eslacarab

29.10.09


MALDITOS BASTARDOS

Molt bones crítiques i la meva admiració per Quentin Tarantino em van portar ahir a veure, reconec que amb un cert retard, l'última pel.lícula seva anomenada "Malditos Bastardos". Doncs el resultat va ser força decebedor. Potser a estones és entretinguda, però no li acabo de trobar cap gràcia a la narrativa del film ni al seu objectiu. És a dir que si el que volia el director nord-americà és fer una ficció en la qual ell és l'únic que aconsegueix matar Hitler, doncs molt bé: felicitats! Però jo sincerament no li trobo l'interès. A nivell de guió trobo ja poc original repetir el muntatge en forma de capítols. Ja explotat per ell mateix a Kill Bill. Curiosament, la primera pel.lícula de Tarantino que ja no em va agradar. Vaig trobar que era una exhibició gratuïta de violència que ni la presència d'Uma Thurman aguantava. Per tant, comencen a quedar lluny grans obres seves com "Pulp Fiction" o "Reservoir dogs". Això sí que eren, sota la meva opinió, bons homenatges al cinema negre, d'acció i fins i tot amb algun punt de thriller. El que ha fet a posterior crec que li falta rumb o, dit d'alguna forma, més contingut i menys artificialitat. Espero que la propera entrega que faci em convenci més perquè si no deixaré de creure en ell, com ja m'ha passat amb la insoportable Isabel Coixet.

Etiquetes de comentaris:

27.10.09



RESTAURANT POOR FOOD AND WINE

Viatge de plaer a Nova York i algunes recomanacions en forma de restaurants. Aquesta en va ser una. Es troba al barri de Grammercy, podríem dir que a la part est del centre de Manhattan. Un barri pel que vam veure benestant. La seva cuina es fonamenta en el producte cru. Dit així penses en un japonès o un vegetarià. Doncs no és cap de les dues opcions. Sí que tracta bé el tema de les verdures, però la seva cuina és creativa amb la novetat de no passar res pels fogons. Amb deshidratacions i altres fòrmules pecul.liars es treballa a aquest local novaiorquès. Lògicament la clau és una materia prima de bona qualitat i després un acompanyament i presentació originals. De primer vaig optar per una selecció de verdures de mercat amb oli orgànic de Califòrnia, flor de sal i llimona fresca. Un plat refrescant i gustós. Em va agradar. De segon vaig triar un plat clàssic de la casa: un ravioli de formatge caramelitzat amb remolatxa en escabetx. En aquest cas el resultat va ser menys atractiu, la crema del ravioli i la textura del mateix no em van acabar de convèncer del tot. Per beure una copa de vi de Cabernet Sauvignon californià, ben estructurat entrava prou bé. Tot plegat el compte per a dues persones va pujar a uns 80 euros. Un preu més que raonable per una opció arriscada però interessant de tastar. Per cert, en cas d'anar-hi en mesos de bon temps imprescindible reservar taula a la terrassa, enmig de diferents edificis podríem qualificar-la d'ubicació amb encant.

Restaurant "Poor Food and Wine" 54 Irving Place Nova York 2124771010

Etiquetes de comentaris:

1.10.09


RESTAURANT LIBENTIA

Època de crisi econòmica i, per tant, també d'afectació directa a la gastronomia. En el local on hi havia hagut l'estrellat, pel que fa als guardons Michelin, "Ot" ara hi ha un nou local anomenat Libentia. Un projecte de 4 joves amb força experiència al sector a llocs amb prou solera com l'Alkimia o el Saüc. El seu fonament no és cap novetat, es tracta d'un concepte molt a prop del bistronòmic, amb un bon tractament de la cuina mediterrània acompanyada de tocs de fusió i creació. No ens va convèncer el menú degustació i vam optar per la carta. En el meu cas vaig triar de primer un arròs amb orella de porc i tripa de bacallà. L'arròs era al punt, la tripa de bacallà prou tendre, al igual que l'orella. Però el conjunt oferia un plat un pel insípid, no transmetia cap atractiu original. Fins i tot, un pel just de sal. De segon, un peix de platja, en aquest cas turbot, amb bolets. Bona la textura del peix, amb bon gust, però no massa aconseguit l'acompanyament. Per beure tenen una gran carta de vins a preus assequibles. Vam triar un "Castro de Valtuille" de la denominació d'orígen del Bierzo. Un vi amb un cert toc mineral però amb molt d'equilibri i paladar fi. Tot plegat 47 euros per persona. Un preu raonable per la qualitat del menjar però amb un resultat desencisador. Potser no vaig triar bé els plats o la seva proposta em resultat massa familiar i esgotadora.
Restaurant Libentia C/Corssega 537 93435 80 48

Etiquetes de comentaris: