eslacarab

12.6.07



EXCURSIÓ AL PRIORAT

El passat cap de setmana vem tenir la sor de gaudir d'un cap de setmana de festa. I vam decidir visitar la comarca del Priorat. Una terra a tan sols una hora i mitja en cotxe de Barcelona però que molta gent no coneix sobre el terreny. Nosaltres vam apostar per passar-hi tres dies i el resultat va ser excel.lent. Com a allotjament ens vam instal.lar a l'hotel rural "Cal Llop", a Gratallops. Un tres estrelles amb una decoració que barreja l'estil rústic amb detalls de confort i modernitat. Molt recomenable perque els seus propietaris (una parella de madrilenys) són molt amables, l'esmorzar fantàstic, i una bona relació qualitat-preu. Les habitacions van dels 90 als 130 euros.
Pots aprofitar el temps amb visita als pobles de la zona. Ens van agradar especialment Siurana, amb una vista esplendida de l'embassament des de dalt del poble, i la Vilella Baixa. Però val la pena voltar per la comarca veient els diferents paisatges amb les vinyes com a protagonistes. A nivell de restauració el nivell és molt alt. Des del mateix restaurant de l'hotel Cal Llop, al restaurant Los Irreductibles (Gratallops), i el millor de tots el Celler de l'Aspic (Falset). Bona cuina amb una carta de vins insuperable.
Un altre dels atractius imprescindibles és visitar les bodegues del Priorat. Al mateix hotel et faciliten informació amb adreces i recomenacions. L'ideal és visitar-ne varies per veure els diferents procesos d'elaboració en funció de l'estil i model del celler. Nosaltres vam veure la Coperativa de Falset (sistema tradicional i edifici històric), el Celler Cecilio (sistema familiar amb molta tradició i un bon ví), la Bodega Buil-Giné (sistema nord-americà amb màxima tecnologia) i el Celler d'Encastell ( situada a Porrera fa una fabricació gairebé artesanal i de gran qualitat ). El tracte humà va ser fantàstic i molt interessant l'explicació d'uns vins que han passat de ser típics de bodega de barri a encapçalar les llistes mundials. Per tant, tot plegat us pot fer la idea de com aprofitar una visita de 2 o 3 dies a un Priorat que val la pena visitar.

Hotel Cal Llop (Gratallops) 977 839502 Restaurant Los Irreductibles (Gratallops) 977262373 Restaurant El Celler de l'Aspic (Falset) 977831246

Etiquetes de comentaris:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici