eslacarab

12.2.09


MERCADEIG A BARCELONA

Encara que ho pugui semblar això no és cap ciutat de l'Àfrica o Amèrica que celebra dia de mercat. Això és la Gran via de Barcelona. I no és un esdeveniment ocasional, és una situació que es repeteix al llarg de les darreres setmanes. Si els veïns de la zona de la plaça de les Glòries ja patim des de fa anys els inconvenients del mercat dels Encants i el seu entorn ara toca això. Es tracta d'un grup de persones d'orígen magrebí, organitzades per què no ho fan a l'atzar, que cap al migdia estenen les seves mantes i venen productes de dubtosa procedència o directament agafats de recollides als contenidors de la brossa. La culpa no és el seu origen, a ben segur que ho fan per guanyar-se uns pocs euros per sobreviure. Legítim, el que no ho és pas és l'actitud del nostre ajuntament. Malgrat les trucades continues de queixa a la Guàrdia Urbana per part dels veïns no han fet res de res. Ho saben però no actuen. A cent metres d'aquesta imatge uns motoristes de la Urbana posaven multes. Mentrestant passejar per les voreres de la zona és un esport de risc. Si mantenir Els Encants a la zona de Glòries és un desgavell permetre un mercat de venda ambulant il.legal en aquestes condicions és un atemptat a la dignitat de la zona i la ciutat. Menys publicitat barata d'imatge de cara l'exterior i més mirar pels que paguem els impostos.

Etiquetes de comentaris:

4 comentaris:

A la/es 1:00 p. m. , Anonymous Anònim ha dit...

Ostres, els meus condols. Som molts els que patim l'estar en zones que no configuren "l'aparador" de la ciutat.

Esperem que els nostres descendents no siguin HEREUS de tanta hipocresia.

 
A la/es 8:27 p. m. , Blogger Xavi ha dit...

Ja ho has definit molt bé Oriol "aparadors de la ciutat". Crec que amb aquesta imatge no fariem gaire bona campanya de publicitat pel turisme forani. I el famòs orgull "sóc de Barcelona" quedaria ben amagat. Si no som capaços, sobretot els que manen, de gestionar un bon model de ciutat serem testimonis de l'èxit i del declivi del model anomenat Barcelona.

 
A la/es 6:51 p. m. , Anonymous Anònim ha dit...

a quina alçada queda això ?? i quins dies ??? xke passo sovint i no he vist res...

gracies

 
A la/es 12:45 a. m. , Blogger Xavi ha dit...

Això es produia a la Gran Via entre la Plaça de les Glòries i Castillejos a la banda del lateral muntanya. Ara no es posen perquè la Guardia Urbana per la pressió veinal els feia fora. Després s'han instal.lat al Bosquet dels Encants. Però des d,aquesta setmana també hi havia policia un cop els veïns vam tornar a insistir en la imatge lamentable.

 

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici