eslacarab

13.2.09


SLUMDOG MILLIONAIRE

Vaig assistir a la preestrena d'aquesta pel·lícula que diuen que és una de les favorites de cara a la gala dels Oscars. De moment, el que segur que ha estat una gran sorpresa pels seus productors. Dirigida per Danny Boyle, es una coproducció nordamericana-britànica amb un pressupost d'onze milions d'euros. Una quantitat petita pels que son els films fets a Hollywood. Per tant, la gran resposta que ja ha rebut al mercat dels EEUU ja suposa un gran negoci. A nivell artístic podem parlar d'una tragicomèdia centrada a l' Índia i amb el famós concurs "Quien quiere ser millonario" d'eix central de l'argument. En essència és la història d'un nen molt pobre de Bombai que participa en el popular concurs de televisió i va passant rondes responent preguntes que per la seva formació no hauria de saber. L'originalitat del guió es que a través de flashbacks repassen la seva vida per demostrar on va aprendre la resposta. Un moment que serveix per veure l'extrema pobresa que té una part de la població del gegant asiàtic. Les interpretacions per part d'actors desconeguts per nosaltres són convincents, en especial els nens. Tot plegat ofereix un film entretingut que permet passar una bona estona. Això sí, amb una estructura comercial, història romàntica inclosa, que justifica el seu èxit.

Etiquetes de comentaris:

1 comentaris:

A la/es 7:07 a. m. , Anonymous Anònim ha dit...

Ritme trepidant, visualment d'impacte, els crios estan fantàstics... i d'argument, molt sòlida fins a l'últim tram.

Per a mi, no arriba al nivell de la meravella brasilera "Ciudad de Dios" (temàtica semblant pel que fa als flaixbacs, però amb un enfocament més realista i cru).

Però, de cara als Òscars, i a falta de veure "The Wrestler" i "The Reader", jo trio aquesta com a pel·lícula correcta... tot i que "La duda" és més complexa.

 

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici