eslacarab

10.3.09





















RESTAURANT MANAIRÓ

Local gairebé amagat a un extrem de l'Eixample però prou conegut pels ambients gastronòmics de la ciutat. A més, de moda arran de la concessió de la seva primera estrella Michelin. Establiment liderat per un cuiner amb personalitat com és el Jordi Herrera. En la meva primera visita em va sorprendre l'espai reduït del local, amb només una desena de taules. Això sí, el servei en mans del Cap de sala i dos cambrers eficients. Pendents del client però sense agobiar en cap moment. Vam triar el menú degustació. Com aperitius el xof de pa amb tomàquet amb paté de sardina (espectacular l'esclat d'una mena de rovell d'ou amb gust amb pa amb tomàquet, també aconseguit el paté de sardina) i la croqueta de pollastre rostit (fabulosa, gran textura i una autèntica delicatessen a la boca). Va ser un bon començament. Posteriorment van arribar els primers en forma d'amanida de verat amb perles de vermouth i oli d'alfàbrega (bon producte el peix i l'acompanyament seductor, un plat fresc però saborós alhora) i, tot seguit, un ravioli de xai (també de bona qualitat, acompanyat d'un puré de farigola combinava bé). De segons un peix i una carn. Així va arribar un rap amb cigrons (el peix no estava tendre del tot i la guarnició feia del plat que fos massa contundent, va ser el que menys ens va agradar). Pel que fa a les carns ens van posar a taula un filet de bou al fakir cook (la carn es desfeia a la boca amb el gust de cendre que permet el mètode per fer la carn que pràctica Jordi Herrera). Aquest últim plat és cum laude. Per postres un gelat de caipirinha (curiós però no brillant) i un coulant de xocolata amb gelat d'avellana (notable però sense entusiasmar). Per beure vam fer un vi del Montsant, un Les Sorts Vinyes Velles del 2004. Un producte que dona bon resultat pel seu tarannà de fruita madura, elegant i que guanya conforma avança el temps a la taula. El preu de 160 euros per dues persones és l'únic que frena a repetir la visita amb asiduitat. Però la qualitat del menjar i la cuina justifica la factura.





Restaurant Manairó C/Diputació 424 932310057

Etiquetes de comentaris:

2 comentaris:

A la/es 10:00 a. m. , Anonymous Anònim ha dit...

Apuntat queda, que en peores garitas habremos hecho guardias (econòmicament parlant, quicir).

Ei, has de veure "Gran Torino", la nova del Clint Eastwood! Potens potentis!

 
A la/es 3:54 p. m. , Blogger Xavi ha dit...

Oriol pel preu és un restaurant d'aquells per ocasions especials però mereix la pena fer-li una visita. Sobre la peli del Clint Eastwood ja la tinc apuntada per veure. Ja et diré que tal.

 

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici