eslacarab

21.9.08


IMATGE PER OBLIDAR

Avui l'equip espanyol de Copa Davis s'ha classificat per a la final en derrotar els Estats Units. El punt decisiu l'ha aconseguit, com és habitual, Rafa Nadal. Un exemple de gran esportista i jugador guanyador. L'escenari ha estat l'imposat per la Federació: la plaça de toros de las Ventas. Un lloc ple de cares conegudes on el tennis era l'excusa per sortir per la televisió. Alguns/es la paraula set els hi sona només a perfumeria. A més, segons alguns periodistes, l'organització ha estat desastrosa i, per tant, un mal exemple de cara a reclamar la candidatura olímpica madrilenya pel 2016. Aquesta és la imatge que vol oferir de Madrid el PP. Amb Esperanza Aguirre com a abanderada, els toros, l'espanyolitat masclista i els famosos com a signe de distinció. Uns elements molt semblants als que oferia el franquisme temps enrere i que feien d'Espanya un país de tercera fila. Això sí, amb la pandereta com a símbol de progrés.

Etiquetes de comentaris:

6 comentaris:

A la/es 9:07 p. m. , Blogger Jordicine ha dit...

La victòria de Nadal segur que deixa tot això amagadet. Només hi hauran pensat persones com tu. Per desgràcia, crec que l'Espanya que ratrates és majoritària. Què hi farem.

Per cert, he sentit Nadal dient que en un escenari com aquest és impossible perdre... o alguna cosa així. Tot això després de la 'guerra del sms'. On anirem a parar!

Compra't una pandereta, Xavi. I si la trobes a bon preu, guarde'n una per mi.

Una abraçada.

 
A la/es 11:51 a. m. , Anonymous Anònim ha dit...

Corregiu-me si m'equivoco, però el matrimoni "tenis & famoseo" és una constant i qui l'ha fomentat, en molt bona part, ha estat el Trofeu Godó i nosaltres els mitjans catalans. O és que no recordem les hores de programació dedicades al village i els visitants de torn?

L'organització és veritat que ha estat marcada per una certa improvisació... però crec que Madrid ha acabat sumant punts. En el Nadal-Roddick, el públic va ovacionar i corejar el nordamericà i el tio ha acabat donant-los les gràcies a la roda de premsa. És un fet insòlit en una Davis, crec.

Jo no he vist la reivindicació del masclisme per enlloc, Xavi. Em sembla bé que s'utilitzin les places de toros per a activitats més cíviques. De fet, quan obrin d'una punyetera vegada el centre comercial a Les Arenes espero anar-hi sense caure en cap tic ranci.

Una cosa sí criticable és l'abús aberrant dels tòpics taurins que han fet el Marca i companyia... però passa exactament el mateix quan els polítics fan mítings a les places de toros. Hi ha jocs de paraules que estan cantats... i més si, efectivament, el Nadal et serveix les metàfores en safata de plata.

 
A la/es 1:21 p. m. , Blogger xavi ha dit...

T'has deixat al tinter la lamentable retransmissió de TVE. En alguns moments era difícil adivinar quin programa estava veient: era un partit de tennis? el Tomate? un call show on regalaven WII's?
Per sort diumenge van rectificar la part "tomaquera" (segurament perque van rebre un toque d'algun tipus).

 
A la/es 3:31 p. m. , Anonymous Anònim ha dit...

És que divendres i dissabte currava mentre es feien els partits i no sentia els comentaris. Ah, l'esport tomaquer... com avança, com avança!

Per cert, per a l'estudi semiòtic deixo els anuncis aquests de la Wii del Berasategui i el Corretja. El pobre Alberto ha admès fer el paper de tontet per les bones o és que realment és així?

 
A la/es 10:49 p. m. , Blogger ignacio ha dit...

Xavi yo estuve el viernes en las ventas, tuve la suerte de que me invitasen.
Iba poco predispuesto sobre el escenario pero en líneas generales creo que estuvo bien. La Davis es así, es distinta de otras manifestaciones del tenis.

 
A la/es 2:16 a. m. , Blogger Xavi ha dit...

Hola Ury. El Xavi que ha fet el comentari abans és un amic meu que escriu el "diario de un ocioso". Però ell també es diu Xavi com jo i surt com si fos també la meva resposta. A ell li passa el mateix quan faig un coment al seu blog. Es veritat que aquí amb motiu del Godó hi ha molta gent famosa que va al tennis a lluir-se. Però en el cas de Madrid, l'acte semblava més dirigit al públic que no pas a l'esport i la prova és l'elecció d'un escenari que els mateixos jugadors han criticat. I respecte al masclisme em referia a l'espectacle de regalar i fer la foto d'uns "capotes" de toreros als jugadors per part d'Esperanza Aguirre. Això és un símbol de la masculinitat associada a l'espectacle taurí i la imatge que es volia oferir. Per això feia aquest comentari.
Ignacio un cop vas a veure l'espectacle esportiu segur que t'ho passes bé. Jo criticava la imatge que s'ofereix a l'exterior i a la resta de l'estat espanyol. Però cadascú de nosaltres tenim una opinió, com sempre, totalment respectable i la gràcia és intercanviar-la.

 

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici