eslacarab

30.1.08

RESTAURANT Z'ALIA

Nom complicat i difícil el d'aquest restaurant situat al barri de Gràcia. Un nom d'orígen italià com el mateix xef del local. Son gent jove amb passió per la cuina que d'entrada tenien un difícil repte com era substituir a l'anterior establiment que hi havia al lloc i prou conegut al món de la restauració com era l'"OT"(ara situat al carrer Corssega). No era una tasca fàcil. Crec que tampoc el seu objectiu es fer cap còpia de ningú. Fan una cuina mediterrània amb tocs creatius fonamentada en una bona materia prima que compren al mercat de la Boqueria. Nosaltes hi hem anat moltes vegades però ara feia temps que no el visitavem i he decidit fer un post d'aquest retrobament. Han renovat l'espai amb més llum, colors més vius i unes làmpares molt originals amb ampolles de cinzano. Crec que han guanyat en vistositat en un local que pel lloc on és i les seves característiques té encant. Pel que fa al menjar, vaig demanar de primer un rissoto de ceps i tòfona (ben presentat, gustós i amb una bona conjunció entre el cep i la tòfona ratllada, l'únic petit inconvenient era pel meu gust un pel massa de sal). De segon vaig optar per un bacallà confitat amb txangurro i salsa de pebrots del piquillo (plat equilibrat amb sabor a mar i ben cuinat, notable descobriment). Ens vam atipar prou i no vam fer postres. Per beure la maitre i encarregada del local, Patricia, ens va fer una encertada recomenació en forma de ví francès, un "Argile Rouge 2003", que porta tannac (raim poc conegut a casa nostre i més propi de vinyes de Xil.le), cabernet sauvignon i cabernet franc. Un ví mineralitzat d'entrada contundent i que necessita oxígen per passar a ser refinat i elegant. Et transmet un cert record als vins del Priorat pel seu component mineral. Per 25 euros una bona elecció. Tot plegat sopar al "Z'Alia" surt per uns 60 euros. No és un preu barat però la qualitat de la seva cuina el fa mereixedor de ser tingut en compte per un sopar amb ganes d'agradar.

Restaurant "Z'alia" C/Torres 25 932103654

Etiquetes de comentaris: ,

5 comentaris:

A la/es 8:48 a. m. , Anonymous Anònim ha dit...

Interessant, prenc nota.

 
A la/es 1:23 p. m. , Blogger Xavi ha dit...

Encantadísimo si no hi has anat val la pena provar-lo. A veure que et sembla.

 
A la/es 10:52 p. m. , Blogger ignacio ha dit...

Estuve hace un par de años al poco de haber tomado el relevo a Ott. No me disgustó pero no me emocionó. Lo apunto para una nueva visita.

 
A la/es 11:06 p. m. , Blogger Xavi ha dit...

És veritat Ignacio que alguna visita que he fet jo també no ha estat sempre satisfactòria. Però crec que han evolucionat positivament i mereix una revisió per part de bloggers com vosaltres. I ja direu...

 
A la/es 11:09 p. m. , Blogger tabula rasa ha dit...

Hola
Jo vaig anar ahir. Vam tastar el menú degustació. Em va agradar la idea d'anar tastant molts plats diferents. És un lloc per gaudir del menjar, tranquil·lament, sense presses. Em va agradar molt el menjar i la presentació. Hi tornarem.
Per cert, gràcies, havia perdut la targeta i aquí he trobat el telèfon.

 

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici