eslacarab

1.1.08


TANCANT L'ANY A LISBOA

D'entrada i per ser educat: Us desitjo un gran 2008 a tots ! I això d'entrada acostuma a ser un brindis a l'atzar perque ningú no sabem si serà un gran any, un bon any, un any regular, un mal any o un any nefast....Però pel que a mí fa el 2007 no el recordaré com un gran any, sobretot a nivell professional. Per tant benvingut, de moment, el 2008. I espero que us vagi bé. Dit això passo a explicar el petit parentesi fet per tancar l'any a Lisboa. Una ciutat que volia visitar feia temps i que ara ja conec. Puc dir que m'ha agradat. Els seus carrers laberíntics, les pujades i baixades, el regust antic i el mar com a paisatge de fons acostumen a atrapar. No forma part de les ciutats que d'entrada m'han entusiasmat com van ser París, Florència o Sant Sebastià però sí que estic content d'haver-hi anat. Durant 4 dies vam tenir temps de veure el més important: Bairro Alto, Alfama, Betlem, la zona de l'Expo i, fins i tot una molt interessant visita al parc natural de Sintra (fantàstica la combinació de paisatge i monuments en forma de palaus). Pel que fa a la gastronomia he viscut encerts i errades. De bon començament vam punxar amb dues recomenacions que ens van fer uns amics. Primer en un local cèntric de cuina casolana que va resultat el típic restaurant turístic de batalla. De peix fresc poc i de qualitat encara menys. Després també una altra suggerència en forma de cerveseria al carrer de Trindade també va ser un bluff. Molta fama històrica per oferir tapes i plats de gastronomia industrial sense interés. La sort en els dos casos es que el preu pagat va ser econòmic. Quins van ser els encerts ? doncs fonamentalment dos. El primer un italià que hi ha al Barrio Alto que es diu "Stravaganza". Vam compartir d'entrant una complerta amanida especialitat de la casa que recull el millor de la seva oferta (carpacció de vedella i parmesà, salmó marinat amb tires de ceba, gambes amb enciam, mozarella i tomaquet i meló amb pernil). I després jo vaig optar per un gran plat de tagliatelle amb ceps i pollastre. Per beure vam demanar un vi negre de la zona del Riberejo que va acompanyar amb dignitat. Tot plegat 30 euros per persona. El local és petit però molt aprofitat i amb un cert encant. L'altre troballa, aquesta sense recomenació prèvia, va ser un local que es diu "Resto" que està situat al barri d'Alfama. S'engloba dins d'una mena de cooperativa artística anomenada "Chapito" que ofereix una altra proposta de restaurant de cuina internacional i que combinen amb espectacles, música, altres activitats culturals i, fins i tot, venda de bijuteria. Vam sopar en una terrassa coberta amb vistes a la ciutat i ens van portar un gran plat de carn argentina amb acompanyament i un pastís de poma de postres. Aquí el ví va ser fluixet i l'opció de l'Alentejo triada no va funcionar. Que hi farem...Però el preu de 25 euros va ser correcte. A més, aquest local es mostra com a molt atractiu per un sopar a l'estiu o la primavera per la seva ubicació. Fora de Lisboa i si es va a Sintra acostar-se a la platja das Maças és una bona proposta per la gran oferta de restaurants a la vora del mar per menjar peix fresc. Pel que fa a l'allotjament vam triar un hotel de 4 estrelles, Hotel Açores, que va ser un encert ja que es trobava a sis parades de metro del centre, uns 12 minuts, i tant l'habitació com les intal.lacions eren noves. Per 80 euros, amb esmorçar inclós, no es pot demanar molt més. En definitiva una bona experiència que mereix ser recomenada.

Restaurant "Stravaganza" Rua do Gremio Lusitano 18 213468868 Lisboa Restaurant "Resto" Rua Costa do Castelo 7 218867334 Lisboa

Etiquetes de comentaris: ,

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici