eslacarab

19.1.08


RESTAURANT NOMO


Últimament els restaurants japonesos aparèixen com a bolets a Barcelona. N'hi ha de tots els estils: refinats amb fusió amb la cuina mediterrània, estil desenfadat, de planxa model teppanyaki, que respecten la tradició del país nipó i, fins i tot, de "xinos" reconvertits a japonès. Davant d'aquesta àmplia oferta quan sorgeix la possibilitat de visitar-ne un per primera vegada ho fas amb una certa precaució. No saps si serà una troballa o un timo. O ni una cosa ni l'altra. Doncs ahir vaig provar-ne un de nou i vaig tenir sort perque em va agradar molt. Es diu "Nomo" i es troba al carrer Gran de Gràcia. D'entrada el local és d'estètica un pel fashion, amb taules de fusta que combinen molt bé amb l'estètica moderneta de l'espai. La carta em recordava al model del "Japonés del Tragaluz" amb caselles per triar la quantitat. Però el cert és que la seva cuina supera bastant la del suposat imitat. Vam tastar un arros amb marisc (esplèndid, per mi el millor arròs que he menjat en un japonès a Barcelona), rotllets de foie (un dels plats més fluixets perque no es detectava gaire la presència del foie), rotllets de salmó i ous de peix (bona la presentació i de molt bon gust), sashimi variat (bona la qualitat del peix), yakisoba (també dels menys lluits), pollastre en tempura (espectacular) i amanida de cranc (correcta). Gran sorpresa amb una carta de vins amb uns preus fantàstics acostumats als atracaments a mà armada que fan molts restaurants. Exemples Martín Berdugo, Pago de los Capellanes jove o Ànima Negra 2 a 14 euros. Que continuin amb aquesta política ! El binomi qualitat-preu va ser molt positiu perque vam pagar 35 euros per cap. Els únics petits inconvenients que vaig trobar van ser: una porta d'entrada automàtica que s'obre continuament i que fa que hi hagi corrent d'aire a pràcticament tot el restaurant, que els cafès els facis a la barra perque no els serveixen a taula i que no reservin si no és per un mínim de 6 persones. Per la resta i si les posteriors visites no em fan canviar d'opinió o rebaixen l'actual optimisme es situa en el segon esglaó de qualitat per darrera de l'insuperable "Shunka". I per tant, desbanca dintre de les meves preferències a locals com el "Shibui" o l'"On Sushi".


Restaurant "Nomo" C/ Gran de Gràcia 13 934159622

Etiquetes de comentaris:

8 comentaris:

A la/es 9:38 p. m. , Blogger ignacio ha dit...

Xavi tiene buena pinta. Hace poco estuve en On Sushi y me gustó mucho (de hecho tengo un post pendiente) asi que si este te pareció mejor habrá que probarlo.

 
A la/es 10:39 a. m. , Anonymous Anònim ha dit...

Interessant Xavi, en prenc nota.

 
A la/es 7:53 p. m. , Blogger Xavi ha dit...

Espero que la primera impressió continui. La veritat es que no anava amb massa expectatives però el resultat va ser sorprenentment positiu. Espero que mantinguin el nivell i no sigui tan sols una política per atreure clients al començament.

 
A la/es 5:22 p. m. , Anonymous Anònim ha dit...

los conozco a todos los del nomo y para nada tratan de ser una copia del japones del grupo tragaluz. y por supuesto en tema calidad-precio o solo calidad le dan mil vueltas (al japones del tragaluz) su filosofia es calidad a precios que la gente se lo pueda pagar y lo han conseguido de largo. ademas de las pegas que encuentras yo pongo alguna pega en que a veces se olvidan de ti y te toca esperar un poco a que te levanten la mesa para que te pongan los postres, pero solamente llevan un mes y medio abiertos.

pd: sin ninguna maldad te lo digo, pero cuando uses una foto que a subido otra persona a internet por lo menos di que es de esa persona o comentarle que la vas a utilizar (aunque sea con un comentario en su pagina). ha sido una sorpresa entrar en tu pagina y ver una foto mia.

 
A la/es 5:25 p. m. , Anonymous Anònim ha dit...

disculpa, acabo de ver que no hay ningun sitio en la pagina para dejar ningun comentario.

 
A la/es 2:21 a. m. , Blogger Xavi ha dit...

Hola Gorkinha, quan parlava de comparar el restaurant amb el japonés del grup tragaluz em referia únicament pel tema del tipus de carta. Coincidiexo amb tú que la qualitat és molt superior. Dit això i referent al tema de la foto, vaig buscar fotos del restaurant i vaig trobar les teves pensant-me que tenien relació amb el restaurant. Veig que no, que son particulars teves, per tant, des d'aquí et demano disculpes i evidentment tens tot el dret a reclamar la teva autoria. Jo, de vegades, en penjo de meves i suposo que algunes deuen estar pel ciber-espai.

 
A la/es 11:17 a. m. , Anonymous Anònim ha dit...

no hay problema y no pido que me pidas permiso por las fotos. solo que esta bien que cuando utilizan las fotos de uno o una pues... que se yo, darle las gracias de alguna manera. no tengo mas relacion con el restaurante que una gran amistad con el segundo jefe de cocina y el departamento de cocina en general.

salu2

 
A la/es 11:42 p. m. , Anonymous Anònim ha dit...

Us recomano que passeu de nou, la carta ha canviat iés del tot sorprenent. Per cert, les taules son de ferro. Bon profit

 

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici