eslacarab

10.3.08


RESTAURANT MELBA


Avui ens hem desplaçat fins a Vic per visitar el restaurant "Melba". Situat al centre de la localitat osonenca, a tocar de la plaça Major. N'havia sentit a parlar i ara per amistat amb un dels cuiners l'hem visitat. El gestionen una parella, el Joan i la Mària. El Joan va ser partícep d'un local ja tancat a Barcelona, el "Pou Dolç", que oferia una cuina d'alt nivell. Precisament del "Pou Dolç" ha incorporat a la cuina al Valentín Blanco, xef que va crear la carta de l' "Ottimo", per cert amb èxit. El restaurant s'ubica on anteriorment hi havia un restaurant anomenat "Art Decó". Pel nom entendreu que aprofitant part del mobiliari el local és elegant, amb fusta i amb una bona il.luminació que proporciona el jardí interior. Un classicisme que no es reflecteix en la cuina. Una proposta fonamentada en bones materies primes, en bona part de conreus ecològics, i elements procedents de les escoles més creatives. Hem optat el grup de quatre persones que hi hem anat pel menú degustació. Complert i extens. D'aperitius unes olives arbequines i una croqueta de pesto amb brandada de bacallà (bon aperitiu pel bon contrats dels dos elements). De primer entrant uns canelons de tres carns amb un fons de bechamel (atractiu i ben aconseguit). A continuació uns raviolis de carn amb tòfona i brou de conill (s'entrellaçaven amb èxit tots els ingredients i el brou demostrava un xup-xup d'hores, gran plat). Ja en els segons hem començat per un bacallà (el plat més fluix perque era salat i la textura no massa tendre). I, com a carn, una galta de vedellà amb purè (bona carn, gustosa i un destacat acompanyament, notable aportació). Com a postres un escumòs de nata i polpa de pinya (dolç i atractiu) i un tiramisú (correcte però sense grans aportacions). Per beure un desconegut per nosaltres del Priorat, un "Sirsell" 2005. Un bon ví, bon representant del tacte mineral i equilibrat de la zona. Com a nota negativa el pà artesanal deslluia el conjunt, de molla seca i gens aconseguit. Tot plegat amb un presupost per cap de 55 euros. Si es passa per Vic i es vol menjar bé el seu nom és una garantia.


Restaurant "Melba" C/Sant Miquel del Sant, 1 Vic 938864033

Etiquetes de comentaris: ,

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

Enllaços a aquest missatge:

Crear un enllaç

<< Pàgina d'inici