eslacarab

16.3.10



RESTAURANT SEMPRONIANA

Local d'estètica cuidada, ambient romàntic i cuina de mercat. Feia anys que no el visitava. Per començar un assortit d'entrants força complert. Hi havia un parell d'arrossos, una amanida amb barat, llenties amb bacallà, ravioli de botifarra i un bombó de tofona. El resultat va ser satisfactori. Bon nivell dels plats. Com a segon un turbot amb reducció de xerez. Peix tendre i al punt amb una salsa que no carregava massa i acompanyava bé. Per postres, un tiramisú de bon nivell. No us puc explicar el preu perque era un regal d'aniversari d'uns amics. Però el lloc és interessant i ben acompanyat és agradable.
Rest Semproniana C/ Rosselló, 148 934 531 820

15.3.10


RESTAURANT COMIOLS

Local ubicat a la part alta de Barcelona, amb una estètica entre acollidora i moderna. Optem pel menú sorpresa. Un aperitiu, quatre mitges racions i unes postres. L'aperitiu, una mena d'empanadilla de verdures i peix, molt fluixet. Però amb l'entrada del menú augmenta la qualitat. Primer una amanida de perdiu molt interessant. Després un sensacional arròs amb llebre salvatge i bolets. Com a peix un llobarro salvatge amb puré de carbassa i gelatina de botifarra negra de gran qualitat. I per acabar, un garrí ibèric cruixent sobre tatin de poma àcida i reducció de Mòdena brillant. Per postres una gelatina de llimona i plàtan amb gelat de coco i escuma de maracuià sorprenent i original que agrada. Per acompanyar un maridatge erràtic. Un bon cava de la casa del Penedès d'entrada però la resta per oblidar. Un rosat de Baldomà intrascendent i un clàssic de la Rioja, un Viña Salceda, que no aporta res. Com a complement un Enrique Mendoza en forma de moscatell que només arriba a l'aprovat. El preu amb maridatge 50 euros. El balanç és força positiu i crec que tornarem.

Restaurant Comiols C/Madrazo 68-70 08006 T 932 090 791

Etiquetes de comentaris:

12.3.10



RESTAURANT KOY SHUNKA

Es la versió millorada del millor japonès de Barcelona, el Shunka, i porta per nom Koy Shunka. Situat a pocs metres de l'original, ofereix una estètica treballada, amb una barra de luxe i tot un seguit de taules còmodes i amb intimitat. Com era la primera visita vam triar el menú degustació. Com a aperitiu unes fulles d'ostra, amb el gust del mol·lusc però en forma vegetal. Un plat curiós. Després una tempura de carxofes que qualificaria de deliciosa. Més, doncs una sopa de miso amb escopinya. Potser un excés de presència del gust del miso i massa testimonial l'escopinya. Tot i així, correcte. A continuació, un sashimi de gambes de Palamós i algues. Les gambes més petites de l'habitual, sent de Palamós, i bon contrast amb unes algues amb profund record a mar. Tot seguit uns llagostins i espardenyes sobre pedra calenta. Sobre aquesta pedra tu et fas el producte al teu gust de cocció. Una versió japonesa de la carn a la llosa. Després, sopa de fideus amb presa ibèrica. Sensacional aportació amb un brou molt gustós i una carn tendra. Acte seguit una sopa de sashimi amb eriçó, tonyina i calamar. Gran qualitat de la matèria prima però pel meu gust la barreja es difuminava per la força de l'eriçó. Com a continuïtat un plat en format de teppanyaki amb salmó, popets i orada. Per mi fluixet. I per finalitzar un assortit de sushi com és habitual a la casa de molta qualitat. Per postres, un combinat de gelat, maduixes i xocolata que mantenia el bon nivell del sopar. El punt discordant va ser el preu de l'ampolla de vi. Demanar 18 euros per un Abadia Retuerta Especial Selecció de 375 cl. em sembla un atracament. El preu final va ser de 80 euros per persona. Com a experiència crec que mereix una visita perquè és una visió de la cuina japonesa autèntica molt propera al que et trobes quan viatges al país nipó. Ara per gaudir de l'estil japonès que ens agrada aquí, per preu i qualitat, jo m,estimo més anar al Shunka original.

Restaurant Koy Shunka
C/ Copons 7 Telf: 934 127 939