eslacarab

24.6.07

SOPAR A LA FRESCA

L'altre dia voliem anar a sopar al "Shunka", el meu japonés preferit a Barcelona. Però com és habitual no hi havia taula. Per això vam decidir provar-ne un altre que tenia pendent. És just al costat del "Shunka" i no te res a veure amb la cuina nipona. És diu "Nonell", al mateix carrer Sagristans, i ocupa l'espai on abans hi havia un restaurant d'aquells entranyables de barri com era "Los Hispanos". Era una mena de taverna de tota la vida on feian una cuina catalana a bon preu. I els amos eran grans amants del Barça i, sobretot, del bàsquet. Però la tradició familiar té un límit i ells m'imagino van decidir tancar una etapa i vendre el local. Ara l'ocupa el restaurant "Nonell", un establiment especialitzat en cuina creativa. Una de les gràcies del local és la terrassa que té a una petita plaçeta que hi ha davant. De primer vaig menjar uns fideus soba amb salsa de soja i mel que estaven prou bé. I de segon vaig triar una lassanya de calamars amb salsa de pebrots del piquillo. Crec que vaig fer una bona elecció. Per beure vam optar per un vi de Lleó que no estava malament que es diu "Casar de Burbia", un mencia de l'estil "Cepas Viejas", però a un esglaó per sota. Tot plegat surtia a uns 40 euros per persona. Cal vigilar si demanes peix o carn de segon perque els preus eran bastan alts, entorn als 25 euros per plat. La qualitat era correcta tirant cap a bona. I la gràcia és poder sopar a la fresca ara que l'estiu ens visita.
Restaurant "Nonell" C/Sagristans 3 933011378 Barcelona

Etiquetes de comentaris:

16.6.07

ELS TOROS COM A CENTRE DE DEBAT

Demà a Barcelona es produeix l'esperat retorn pels amants dels toros de José Tomás. Una estrella del món taurí fins ara retirat. Aquesta tornada ha permés vendre totes les entrades disponibles a la Monumental. Un èxit molt previsible que ha provocat erroniament que alguns aficionats barcelonins a "la fiesta" treguin pit per demostrar que sí que hi ha afició a Catalunya. Sí es cert que encara hi ha seguidors fidels als toros a Barcelona, però aquests son una minoria entorna a les 3.000 o 4.000 persones que hi van regularment. Que ningú no s'enganyi perque els mateixos organitzadors van reconèixer que de les 19.000 entrades venudes 15.000 eren per compromisos de gent de fora de Catalunya. I encara hi ha una evidència inquestionable com és que aquesta temporada, tot i oferir bons cartells, els gestors salmantins han vist com diumenge rera diumenge ha estat un fracàs de públic. Per tant, donar-li un altre ús a la plaça dintre de la remodelació de la plaça de les Glories és una bona idea davant d'un espectacle cada cop més minoritari. I fins i tot els venedors dels Encants ho veuen amb bons ulls.

Etiquetes de comentaris:

12.6.07



EXCURSIÓ AL PRIORAT

El passat cap de setmana vem tenir la sor de gaudir d'un cap de setmana de festa. I vam decidir visitar la comarca del Priorat. Una terra a tan sols una hora i mitja en cotxe de Barcelona però que molta gent no coneix sobre el terreny. Nosaltres vam apostar per passar-hi tres dies i el resultat va ser excel.lent. Com a allotjament ens vam instal.lar a l'hotel rural "Cal Llop", a Gratallops. Un tres estrelles amb una decoració que barreja l'estil rústic amb detalls de confort i modernitat. Molt recomenable perque els seus propietaris (una parella de madrilenys) són molt amables, l'esmorzar fantàstic, i una bona relació qualitat-preu. Les habitacions van dels 90 als 130 euros.
Pots aprofitar el temps amb visita als pobles de la zona. Ens van agradar especialment Siurana, amb una vista esplendida de l'embassament des de dalt del poble, i la Vilella Baixa. Però val la pena voltar per la comarca veient els diferents paisatges amb les vinyes com a protagonistes. A nivell de restauració el nivell és molt alt. Des del mateix restaurant de l'hotel Cal Llop, al restaurant Los Irreductibles (Gratallops), i el millor de tots el Celler de l'Aspic (Falset). Bona cuina amb una carta de vins insuperable.
Un altre dels atractius imprescindibles és visitar les bodegues del Priorat. Al mateix hotel et faciliten informació amb adreces i recomenacions. L'ideal és visitar-ne varies per veure els diferents procesos d'elaboració en funció de l'estil i model del celler. Nosaltres vam veure la Coperativa de Falset (sistema tradicional i edifici històric), el Celler Cecilio (sistema familiar amb molta tradició i un bon ví), la Bodega Buil-Giné (sistema nord-americà amb màxima tecnologia) i el Celler d'Encastell ( situada a Porrera fa una fabricació gairebé artesanal i de gran qualitat ). El tracte humà va ser fantàstic i molt interessant l'explicació d'uns vins que han passat de ser típics de bodega de barri a encapçalar les llistes mundials. Per tant, tot plegat us pot fer la idea de com aprofitar una visita de 2 o 3 dies a un Priorat que val la pena visitar.

Hotel Cal Llop (Gratallops) 977 839502 Restaurant Los Irreductibles (Gratallops) 977262373 Restaurant El Celler de l'Aspic (Falset) 977831246

Etiquetes de comentaris:

1.6.07


TERRATREMOL A L'AJUNTAMENT

Barcelona ha viscut unes eleccions i post-eleccions pecul.liars. Primer per la gran abstenció. Els polítics tornen a equivocar-se fent públic alló que cal prendre consciència, etc....Perque la gran majoria de gent sap que un cop tinguin la cadira assegurada la resta es questió de repartir-se el poder. Primera lliço: per molt que s'ho pensin el ciutadà babau no és. Haurien d'aprendre que fa temps que viuen lluny dels problemes del carrer. El principal i dramàtic a la ciutat, el de la vivenda. Preus astronòmics i vivenda de protecció oficial sota mínims i molta gent pagant hipoteques al límit. Resultat: barcelonins de tota la vida marxant a l'extraradi. Ara, a més, es troben amb un govern en minoria perque ERC no vol pactar i reeditar un altre tripartit. Si no hi ha un rerafons amagat jo crec que és una sortida del Jordi Portabella per contentar les bases del partit republicà i evitar que li demanin la dimissio pels mals resultats. Consequència: govern municipal en minoria i fragil. Aquesta n´és una altra de lliço per aprendre. Els grans polítics es basen en prendre decisions de país i no pas pel que quedi bé o sigui més adient pels seus interessos. En aquest cas l'ajuntament anterior s'ha fonamentat en aixó. I nosaltres com a veins ho hem patit amb l'aprovació del pla de Glòries. Amb un consistori que a corre cuita va demanar un suport veinal per tenir el vist-i-plau d'un projecte amb molts interrogants i grans errors. Un d'ells el de la ubicació dels Encants. El PSC vol situar-los a la Meridiana-Castillejos amb un edifici modern i obert. Qualsevol que conegui la zona i amb un mínim de sentit comú sap que això és una bajanada. Aquí cal plantejar el tema amb seny i sentit comú, que ve a ser el mateix. Si els Encants volen mantenir el mateix tipus de negoci que fins ara (que hi tenen tot el dret) queda clar que no té sentit mantenir-los dintre d'un projecte de plaça moderna. I, per tant, caldria pactar amb ells una sortida en un altre emplaçament de la ciutat que amb ells els hi sembli bé. Però intentar encabir-los on el senyor Hereu vol no deixa de ser una fugida cap endavant per quedar bé amb els comerciants (per evitar problemes) i sense cap sentit de ciutat. Perque el senyor batlle que vol: un edifici obert i modern venent motors vells, cadires o calces i mitjons o el mercat alternatiu nocturn amb pidolaires ocupant els jardins del Teatre Nacional ?. Es a dir, empobrir una zona que ha de ser un nou motor de la ciutat. Un clar exemple del que no ha de ser la política en benefici del país...I que no em vinguin amb l'excusa que és un projecte amb el vist-i-plau dels veins perque molts ja els hem dit personalment que no hi estavem d'acord.

Etiquetes de comentaris:

PANORÀMICA DE BARCELONA

Havia ajornat feia un parell de mesos la visita a un restaurant que volia conèixer. Es tracta del "Visual", situat a la planta 22 de la Torre Catalunya, a Barcelona. Forma part de l'hotel que es situa en aquest emblemàtic (per l'alçada) edifici de la ciutat comtal. El resultat es més o menys el que m'esperava. Cuina correcte i poc més i vistes esplèndides. Des de la taula (val la pena demanar lloc a tocar de la finestra i part de muntanya) contemples bona part dels atractius barcelonins des d'una perspectiva nocturna. Els plats que hem menjat desiguals. Uns primers justets (amanida tèbia de salmó i sopa d'alvocat amb llamantol) i uns segons de bon nivell (tonyina amb sopa de fines herbes i rap amb shitake i gambes). Els vins amb preu triplicat. Tot plegat 60 euros per cap. Per tant, un restaurant que val la pena visitar un cop amb parella o un petit grup d'amics però massa car pel que ofereix des del punt de vista gastronòmic.
Restaurant "Visual" (Torre Catalunya) Pça dels Països Catalans 936006996.

Etiquetes de comentaris: