eslacarab

10.6.08


VAGA PER LA BENZINA

Marxo uns dies fora per feina i em trobo les benzineres buides, aturades a les rondes, supermercats amb els continguts sota mínims....Tot per culpa del maleït petroli. Per culpa dels especuladors mundials que actuen units per un mateix objectiu: guanyar tots els diners que puguin. I per això fan aliances que els permeten jugar amb el cost del cru sense fonament en les reserves si no en fer ballar al preu en funció dels seus interessos. Això és el que ens ha derivat cap a uns nivells mai no vistos amb el dièsel pels núvols i la benzina fent-li costat. Entenc que això perjudica clarament a tots els sectors que necessiten l'anomenat or negre com a motor. Però també tinc clar que difícilment el govern espanyol pot arreglar la situació. Ells no controlen el preu del petroli, som en una economia globalitzada on son les grans multinacionals i grups bancaris els que marquen el desenvolupament dels paràmetres econòmics i aquí Zapatero i companyia poca cosa poden decidir. Pot ser sí que poden regular millor el sector del transport perquè determinada gent no rebenti els preus i el marge de benefici sigui més estable. Això sí, però no podem entrar en dividir l'estat i fer que camioners i taxistes, per exemple, paguin el gasoil a preu industrial i la resta a tarifa normal. No, perquè coneixem com funcionem i aquest submercat seria un niu al que s'acolliria mitja població. I, a més, la davallada en els impostos afectaria a altres serveix necessari que ha de pagar l'Estat. També em ve de gust dir que hi ha sectors de la nostra economia que han d'entendre que el govern, sigui estatal o autonòmic, no pot ser sempre el paraigua per mantenir el mateix marge de benefici. Som en una anomenada economia de mercat i tothom sap que amb aquestes condicions un dia pots guanyar vint i un altre cinquanta. Perquè si no que farem amb la resta d'empreses ? També subvencionar-les quan baixin els beneficis...

Etiquetes de comentaris:

4 comentaris:

A la/es 9:36 a. m. , Blogger Jordicine ha dit...

Completament d'acord. El Govern no pot fer res. I a nosaltres qui ens subvenciona? Bona reflexió, Xavi.

 
A la/es 2:47 a. m. , Anonymous Anònim ha dit...

SI el govern no pot fer res per solucionar una greu perturbació de l'ordre (i del sistema), millor que ens deixem estar de farses de votacions i que cadascú combati (si ho creu escaient) l'oligarquia imperant.

L'obligació de tot govern és buscar solucions (i, si pot ser, trobar-les). Són els senyors i les senyores que el poble ha posat per actuar quan el panorama es complica; no per viure de rendes quan el país va sol.

Aquest govern i tots clar que poden fer coses, ni que sigui promoure una Aliança dels Governs Cardats per les Grans Corporacions. Perquè si continuen fent el joc i a aquesta crisi se li suma la immobiliària i la futura dels aliments, se'ls ha acabat el bròquil. El poble, tot i que de vegades no ho sembli, no pensa pringar sense dir ni ase ni bèstia, i això és el que està passant.

Tu ets pots estar morint i li diràs un metge que faci tot el possible. Hauràs comet el crim més inhumà i voldràs un advocat que t'esmeni tot el que pugui, i si pot ser, que t'absolgui. Collons! Doncs res de treure responsabilitats als primers que saben el que hi ha, siguin del color que siguin.

 
A la/es 1:52 p. m. , Blogger Xavi ha dit...

Em sembla bé Oriol aquesta visió crítica amb el paper dels polítics. I que consti que no seré jo qui faci d'advocat defensar de cap partit al govern. Perque precisament un dels temes que més em molesta és el paper dels periodistes que surten a les tertulies a fer de portaveus d'un partit concret. Però crec que en el cas del gasoil el tema va més enllà dels governs del país i depen dels especuladors mundials. I que no es pot pretendre que siguin la resta de ciutadans els que amb els seus impostos subvencionin un sector determinat.

 
A la/es 3:11 a. m. , Anonymous Anònim ha dit...

Si t'entenc perfectament, hi estem d'acord. El que dic jo és que els governs han de començar a canviar les regles del joc, perquè la cultura del màxim benefici no se sosté. O sigui, que o busquen solucions noves, o que assumeixin clarament el paper de titelles i ens deixem estar de romanços.

 

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici