eslacarab

7.10.08


CELLER MAS VICENÇ I JOSEP FORASTER

Vull agreïr la gran tasca que fan molts cellers catalans de fer visites guiades de les seves instal·lacions i productes. Una feina d'hores de dedicació que no compensa econòmicament per les petites vendes que pugin fer al visitant ocasional. Es tracta d'un mètode per divulgar el seu vi, per transmetre la il·lusió de la seva feina. I en un món tan despietat com el nostre, i encara que en el fons també hi hagi un rerefons comercial, crec que és elogiable. Aquest cap de setmana amb motiu de la visita a la Terra Alta vam visitar dues bodegues. Una a Montblanc, la del Josep Foraster, i una altra a Cabra de Camp, el Mas Vicenç. En totes dues ens van atendre magníficament malgrat que no ens coneixien de res. Ens van explicar el procés d'elaboració dels seus vins, en tots dos casos fan blancs i negres. La seva oferta es situa dins d'una gamma mitjana però el seu concepte de celler familiar fa més gran el seu esforç. Gràcies per lluitar per un vi català que necessita ampliar encara més les fronteres comercials i, sobretot, que els catalans estiguem orgullosos del que fem a casa nostra. I que ningú no s'enganyi, els vins catalans del Priorat, Costers del Segre, Tarragona o la Terra Alta no tenen res a envejar a molts Riojas o Ribera del Duero.

Celler "Mas Vicenç" Cabra del Camp (Tarragona) 977630024
Celler "Josep Foraster" Montblanc (Tarragona) 977860229

Etiquetes de comentaris: ,

3 comentaris:

A la/es 12:11 p. m. , Anonymous Anònim ha dit...

És veritat que la vinya catalana ha de mostrar-se més ufanosa i desacomplexada. Cada cop surten més vins que amplien una carta extraordinària.

Per suposat, hi ha moltes bodegues Rioja o Ribera que han tirat de la denominació d'orígen i s'han engronxat una mica.

A mi els bons Costers del Segre no m'han decebut mai. A veure quan et marques un dia el teu "top ten" de vins, catalans, espanyols o d'on siguin. Jo és que el vi em fa perdre memòria, hehe.

 
A la/es 5:51 p. m. , Blogger Jordicine ha dit...

A Les Franqueses n'hi ha un de collonuy. Salut!

 
A la/es 12:42 a. m. , Blogger Xavi ha dit...

Ury estic totalment d'acord amb tu. El que sap greu es que es diu que el consum de vi català ha baixat. Crec que molta gent viu influenciada per tòpics en el món del vi. Hi ha gent que creu que quedar millor demanar un Ribera o un Rioja que un vi del Montsant. Error, hi ha vins del Montsant millors que d'altres de la Rioja, per posar un exemple. Encara que jo, obviament, quan veig un Ribera que m'agrada també el demano. Perquè tancar-se fronteres en aquest tema és d'ignorant. I sobre la llista de vins prenc el suggeriment. A veure quan m,hi poso. Tot i que, evidentment, el gust és molt personal.

 

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici