eslacarab

10.5.09













RESTAURANT FONDA GAIG

Proposta relativament nova del Carles Gaig, un dels cuiners més coneguts del panorama gastronòmic català. No és una renovació del seu local principal, situat al carrer Aragó, si no un nou establiment que fonamenta la seva aposta en els plats tradicionals del país, és a dir de cuina catalana. Situat al ben mig de l'Eixample, el restaurant és gran, ampli i s'agreeix que hi hagi una gran separació entre taules. D'entrada vaig demanar un dels plats que arrossega més fama: els macarrons del Cardenal. Tot i que els faltava pel meu gust un pel més de temperatura, ofereixen un gust entre dolç i mantegós que t'atreu amb intensitat. És un plat jo diria que notable. De segon un rap a la catalana amb pèsols. La salsa era agradable però el rap no era massa tendre. Li fallava la textura al peix i per mi va ser un plat només correcte. Per postres un flam amb nata. Sensacional, de gran mida i un gust a ou casolà perfecte. Excel.lent exemple de flam. Per beure vam optar per un vi de Mallorca, Son Bordils, que fonamentat en el raïm del syrah va oferir un gust elegant que donava bon resultat. Vam pagar 108 euros per a dues persones. El resultat és satisfactori tot i que sense arribar a l'entusiasme.

Restaurant Fonda Gaig C/Corssega 200 934297002

Etiquetes de comentaris:

4.5.09



EXHIBICIÓ AL BERNABEU

La temporada encara és viva però el Barça pràcticament ja té un títol a la butxaca: la Lliga. Un cop d'autoritat al campionat fent història. Golejant al mateix Bernabeu al Reial Madrid. Una experiència que com a seguidor culer no havia experimentat mai. Un acte de justícia a dues propostes futbolístiques antagòniques. La local fruit de l'orgull i l'esforç i la visitant feta del talent, la qualitat i el bon gust per la pilota. La ja mítica nit del 2 de maig al Bernabeu va ser un espectacle futbolístic que en comptes de xiulets o aplaudiments hauria d'haver estat acompanyada d'una orquestra simfònica de suaus melodies i afinats violins. Veure el futbol de tiralínies barcelonista, la precisió en la definició i l'esperit de l'esforç col.lectiu en forma de pressió és el millor homenatge que se li pot fer a aquest esport. Mai un equip de futbol ha mimat, acaronat, i fer viatjar l'esfèrica amb aquesta màgia. Acabi com acabi la temporada, amb un títol, dos o els tres, l'equip entrenat per Guardiola ha ofert uns recitals que ja formen part de la memòria històrica del barcelonisme i que han aixecat l'admiració del món futbolístic. Messi, Iniesta o Xavi van camí de formar part de les llegendes blaugranes que va començar Samitier, i que passa per mites com Kubala, Cruyff, Maradona, Romario, Stoitxkov, Ronaldo, Rivaldo i Ronaldinho. Amb ells al camp desitges que els partits es prolonguin hores, que el xiulet de l'àrbitre no interrompi aquesta oda continua pel gol. Que soni la música i el concert no s'acabi ! I gràcies per una nit inolvidable que necessitarem dies per pair.

Etiquetes de comentaris:

2.5.09


RESTAURANT SANTIANE'S

Restaurant nou a Barcelona que ocupa un lloc per on han circul.lat altres propostes gastronòmiques sense èxit. Bona ubicació al centre de la ciutat i aposta per una gastronomia creativa però assequible a la butxaca. El local és de look modern, estètica freda i una acústica que afavoreix el soroll. Passant a l'element gastronòmic, com a primer plat vaig triar uns xipirons amb ou i patates xips d'all. El xipiró per mida més a prop del típic calamar gran tallat a daus, de textura un pel dura i gust contundent, no va acaba de convèncer. Molt lluny del'exquisid plat amb els xipironets com a eix central que ofereix per exemple el Rosal 34. De segon una presa d'ibèric amb purè de poma acida i mostassa. La mostassa excesivament forta, el purè no produia emocions i la carn superava per poc l'aprovat. Per beure un Oliver Conti Carlota 2004 amb el cabernet franc com a element prinicipal que acompanyava bé. El compte entorn als 35 euros per persona. Un preu raonable per un menjar amb pretensions però condicionat per un producte de qualitat massa justa. Allò que no es poden oferir duros a quatre pessetes. Tot i això s'agreeix l'esforç.

Restaurant Santiane's Gran Via Corts Catalanes 552 934519187

Etiquetes de comentaris:

1.5.09


RESTAURANT LA ROSA

Jornada de feina a València. Dinar amb l'arròs com a protagonista. Opció visita a la zona de la Malvarosa. Un lloc que amb motiu de la Copa Amèrica ha patit una important transformació. En aquesta part de la ciutat vaig tenir una experiència fa uns anys al popular establiment "La Pepica" que no recordo com a positiva. Era un plantejamet gastronòmic molt industrial. Acompanyat d'uns amics de la feina vam optar per un restaurant que ens van recomenar que es diu "La Rosa". Dissabte era ple a vessar. D'entrada uns plats a compartir. Uns xipirons (tendres i de bon gust), un peix fregit (un pel irregular, els seitons faltats de sal i amb una textura més aviat bullida que no pas fregida) i una amanida amb mojama i pebrot vermell (bona mida del plat i complert assortit de vegetals i amb el punt salat de la mojama com a toc diferent, fregant el notable). I de segon paella de llamantol ( entrava bé, jo crec que també per l'efecte de la gana i el retard per poder tenir taula, però en general no passava de ser un arròs correcte). El toc caldós molt reduit i sense arribar pel que fa a la qualitat a paelles amb aquest marisc com a protagonista que he menjat a terres catalanes. Per postres un pastís de poma d'orígen industrial que no passava d'acceptable. Per beure no tenien el vi que haviem sol.licitat i ens van oferir un Verdejo que es va passar d'afruitat. De fet van tenir el detall de no cobrar l'ampolla. Vam passar a un clàssic per sortir del pas com és un Monopol. Tot plegat 40 euros per cap. No és una mala opció però no aporta un gran record.

Restaurant "La Rosa" Avda Neptuno 70 963 712 076 València

Etiquetes de comentaris: