eslacarab

27.7.09








RESTAURANT VINTAGES


Aquest restaurant es troba al rovell de l'ou del barri vell de Girona, envoltat de molta competència gastronòmica. En anteriors ocasions havien passat davant de la seva porta i el teníem apuntat com a pendent de provar. Fa uns dies ho vam fer. No té terrassa i a l'interior ens trobem amb un espai allargat amb una desena de taules. La carta és curta amb propostes del dia. Tot el contrari de la carta de vins, molt extensa pel tipus de local, i amb moltes referències franceses. L'encarregat es va oferir a assessorar-nos sobre qualsevol dubte vinícola. Vam deixar per una altra ocasió aventurar-nos en les propostes gales i vam demanar una aposta segura com és un Geol de Tomàs Cusiné de la denominació dels Costers del Segre. Pel que fa a la cuina, el tast va encetar-se, per error, tot sigui dit, per una amanida de taboulé amb crema d'ioghourt de cogombres. N'haviem demanat una de formatge de cabra i peres però ens van portar aquesta per equivocació i un cop tastada ens va agradar i la vam acabar. Notable resultat, refrescant. Després ens va arribar a taula un milfulls de seitons amb guacamole. La pasta del milfulls no em va semblar imprescindible però els seitons combinats amb el guacamole sí que suposaven una bona proposta. Tot seguit, un ou amb ceps i tòfona. Plat brillant que ens va seduir amb la intensitat del seu sabor. I per acabar un magret d'ànec al vi. Una opció ben resolta amb una carn tendre i una salsa que acompanyava de forma correcta. Per postres una tarta tatin amb el punt de dolçor perfecte. Tot plegat 70 euros. Una relació qualitat-preu més que notable. Hi tornarem.

Restaurant Vintages C/Cort Reial 15 972206326 Girona

Etiquetes de comentaris:

23.7.09


RESTAURANT VELODROMO

Local restaurat després de 9 anys tancat. Ha mantingut l'essència de l'antic establiment amb els billars i l'estil clàssic de la decoració. És una iniciativa patrocinada per l'empresa de cervesa Moritz i el xef Carles Abellan. Obert tot el dia, ofereix des d'esmorzars de forquilla fins a tapes nocturnes. Des de la seva estrena s'ha convertit en un lloc de moda a la ciutat. La clientela sembla la dels mateixos joves de la part alta de la ciutat que abans eren adolescents quan anaven a fer copes, era un lloc per començar la nit, i que ara, amb la recuperació d'aquest espai, ja son persones madures o fregant els 40. El vaig visitar de nit i després de mitja hora de cua, hi havia llista d'espera, ens van seure a taula. La carta engloba plats de cuina catalana, embotits, llaunes de marisc, entrepans i petites delicatessen. Vam triar unes patates braves (fluixetes), un biquini de pernil, mozzarella i tòfona (correcte però sense entusiasmar), croquetes de pernil (delicioses), salmorejo (em va deixar indiferent), vedella amb moixernons (la carn tendre i el resultat notable) i una truita de trempó (mereixia un aprovat però no arriba ni de lluny a la del Cal Pep). Amb cervesa com a beguda per a dues persones el compte va pujar a 50 euros. El preu és raonable però l'oferta gastronòmica no entusiasma i els problemes per tenir taula fan que sigui un local només per a visites ocasionals o per satisfer vells records.

Restaurant Velódromo C/Muntaner 211 Barcelona

Etiquetes de comentaris:

20.7.09



RESTAURANT SOL I MAR

Aquest restaurant és un petit establiment a peu de platja a Calella de Palafrugell. L'estretor del passeig davant la sorra fa que només tingui 5 taules a la seva terrassa. Un espai amb aire de xiringuito mariner fonamentat en el producte fresc amb el peix i el marisc com a protagonistes. Per nosaltres s'ha convertit en tota una tradició visitar-lo un parell de vegades a l'any. Gaudir de les seves vistes davant del mar i assaborir un bon plat amb les closques com a protagonistes. Vam triar una amanida de la casa que oferia un resultat complert amb tonyina, espàrrecs, tomàquet i unes grans anxoves. Després unes cloïsses a la planxa, delicioses, i van ocupar amb bona nota l'absència de les desitjades tallarines que aquest dia no tenien. Posteriorment, uns xipirons tendres que entraven de meravella. I per concloure el pica-pica uns musclos que eren recomanació de la casa i que no van decebre en absolut. Envers al contrari ens van agradar molt. Bona quantitat i qualitat. Amb cervesa com a beguda l'àpat va sortir per uns 45 euros per a dues persones. Un cop més un lloc recomanable per gaudir del sol, el mar i el bon menjar. Això sí, sense pretensions.

Restaurant Sol i Mar - Calella de Palafrugell- Girona - 972617 096

Etiquetes de comentaris:

16.7.09

VACANCES

La meva inactivitat al blog ve donada per les esperades i fantàstiques vacances d'estiu. Per això tinc abandonat el meu espai blocaire. D´aquí a uns dies amb el retorn laboral ja tinc algunes recomanacions preparades. Fins aviat!

Etiquetes de comentaris: