eslacarab

22.3.07

TAPES DE CUINA CREATIVA

No va ser la primera visita però ahir vam anar a sopar al "Santa María". Un restaurant creat pel Paco Guzman i que té com a element un model de tapes fonamentades en una bona materia prima i una bona dosi de creació. Per dues persones vam agafar sis platets. Concretament tallarines amb carxofes, macarrons amb xai, burrito amb formatge i verdures, sushi d'angula i alvocat, ou ferrat amb rossinyols i mongetes de santa pau amb morro confitat. Per beure l'opció triada va ser un "Viña Sastre" de la Ribera del Duero. (21 euros). Si treiem que el servei va ser horrorós (un mal dia el pot tenir tothom perque a les anteriors visites sempre ens havien tractat bé) el preu final va ser entorn als 50 euros per un sopar de qualitat i entretingut pel que fa a la varietat de productes. No reserven però entre setmana acostuma a haver-hi lloc i com a opció per un sopar informal és força interessant. Es troba al C/Comerç i el telèf. 933151227.

Etiquetes de comentaris:


EXCURSIÓ AL PAÍS DELS CATARS

La setmana passada teniem uns dies de festa i vem aprofitar per fer una escapadeta a França, concretament a la part del sud que engloba l'anomenat "País dels Catars". Vem agafar com a centre d'accció les rodalies de Carcassonne. Ens vem instal.lar en un castell-hotel anomenat "Chateau des Ducs de Joyeuse" a un poblet anomenat Couiza. La visita val la pena per tot el que engloba aquesta cultura que va tenir el seu moment d'esplendor durant l'època medieval. És imprescindible anar fins a la capital Carcassonne i passejar per la ciutat antiga. Allà el castell i els carrers que l'envolten et permet, amb una mica d'imaginació i si potser no massa turistes, traslladar-te a un moment de la història molt llunyà. També son interessants alguns dels castells més destacats de la zona. Nosaltres només em vem poder visitar-ne dos més perque una inoportuna faringitis em va deixar k.o. i no vem poder aprofitar plenament els tres dies previstos. Tot i aixó va servir per fer un bon tast al País dels Catars. Pel que fa a l'hotel és recomenable perque el castell es conserva força bé i la relació qualitat-preu correcte (120 euros per nit).

Etiquetes de comentaris:

7.3.07

ESTADÍSTICA NO TRENCADA

Aquests dies els seguidors blaugranes se n'han fet un fart de sentir parlar d'estadístiques. Que si el Barça no havia remuntat mai un resultat advers d'un a dos al Camp Nou, que si calien més de 1000 minuts per fer un gol a Reina a Anfield, que cap equip ha repetit triomf a la Champions dos anys consecutius. Doncs malauradament amb més o menys precisió s'han cumplert. Però jo crec que dintre de la decepció cal fer una lectura positiva de la derrota. El Barça ha guanyat per zero a un i alguns pensaran que s'ha fregat el miracle però qualsevol que entengui de futbol ha vist a un Liverpool molt superior que si arriba a tenir millor definició hagués sentenciat l'eliminatòria abans de la primera part. I jo em quedo amb això, amb que no ens mereixiem passar i que amb l'actual equip, per ser més precís amb l'actual estat de forma d'aquest Barça, guanyar la Champions és un somni impossible. I si haguessim eliminat el Liverpool teniem tots els números per que el següent rival o un altre més endavant ens enviés novament cap a casa sense premi. La realitat és aquesta i viure d'enganys només contribueix a un futur més fosc. Amb un Ronaldinho fora de forma, un Eto'o al 40 per cent i un Messi que vol demostrar més del que és l'equip de Rijkaard no marca distàncies a Europa. La circul.lació de pilota no és tan ràpida i els espais no es creen com abans. Ara cal centrar-se en la lliga i, per això, és vital derrotar el Madrid i fer veure al Sevilla que ara els blaugranes només tenen el campionat al cap. La Copa del Rei és un segon plat que només serviria de valvula d'escapament menor en cas de crisi a la lliga. D'aquí a un parell de mesos surtirem de dubtes sobre si aquest equip ha allargat el seu credit o si la renovació ha de ser més a fons del que es pensava.

Etiquetes de comentaris:

2.3.07


DESGAST A L'ESCENARI

Vaig tornar a visitar el Teatre Romea amb motiu de l'obra "Plataforma" dirigida per Calixto Bieito i del controvertit autor francès Michelle Houellebecq. Un text que reflexiona sobre la decadència de la cultura occidental amb el sexe com a teràpia de xoc. Un obra que combina moments de duresa, amb instants musicals i interpretacions al límit. Tot plegat molt ben resolt amb un Juan Echanove al capdavant espectacular. El seu repertori interpretatiu el porta al màxim nivell d'esforç de tal forma que acaba l'obra esgotat, suant sobre l'escenari i amb un epíleg brillant. La resta d'actors com Carles Canut, Marta Domingo, Mingo Ràfols o Boris Ruiz secunden molt bé el paper protagonista d'Echanove. És una representació d'alt contingut sexual i amb una advertència clara per part del teatre. Tot i així a la funció que hi vaig anar vem haver de soportar al típic reprimit que no li agradava l'espectacle i es feia notar. Una actitud reprovable ja que si no t'agrada te'n vas i no molestes a ningú. Pel meu gust és teatre del bó i que val la pena anar-la a veure i, desprès, que cadascú tregui conclusions...

Etiquetes de comentaris:

1.3.07

VISITA AL SENYOR MICHELIN

Evidentment aquest titular és irònic perque ni conec cap senyor Michelin ni tinc cap intenció immediata d'anar a França...Es una manera de buscar un nou encapçalament a una nova visita a un restaurant. En aquest cas, amb dos amics de la feina vem anar a dinar al "Saüc" un dels restaurants que recentment va entrar a l'olimp de les estelles michelin. Vem decidir anar al migdia per aprofitar de fer el menu que ofereixen a un preu més mòdic que el degustació. Concretament val 25 euros (begudes a part). Ofereixen dues opcions de primers, dues de segons i el mateix per les postres. Dels entrants podies triar entre una amanida d'espàrrecs tendres o un plat de sigrons amb espinacs. Tots tres, i pensant evidentment que hi havia segon, vem optar per la primera possiblitat. Jo que no sóc gran amant dels espàrrecs la vaig trobar boníssima. I de segon ens vem repartir ja que un va demanar el lluç fresc i els altres vedella amb bolets. En el meu cas vaig triar la carn que es desfeia a la boca i els bolets oferien un plat rodó. De postres vem decidir fer un arrós amb llet amb maduixes. També molt ben resolt. El dinar el vem acompanyar amb una modesta però bona opció, un costers del segre "Flor de Grealó" (17 euros). En resum per 35 euros vem dinar fantàsticament. Si voleu anar de nit el menú degustació val 48 euros. Per tant amb un vi que estigui bé te,n vas cap als 65 euros per persona. Jo repetiré i crec que val la pena la visita.
Restaurant "Saüc" Passatge Pellicer 12 933210189

Etiquetes de comentaris: