eslacarab

25.12.07



CANVI DE LOOK

Diuen que any nou vida nova. I per això he decidit fer un canvi d'imatge al blog. Fa més d'un any que vaig començar i venia de gust fer algunes modificacions. De fet feia temps que volia instalar links i no trobava mai el moment. Tot sigui dit que el que feia més mandra és seguir les instruccions per activar les pàgines. Però ara aquest tema està solucionat. Jo crec que en el fons el canvi d'imatge es per oblidar el malson del diumenge. La trista imatge del Barça davant d'un Madrid superior (m,ha costat dir-ho...). Laporta i Cia. estan pagant amb escreix les errades de l'estiu. Ja he dit més d'una vegada que continuar amb Rijkaard ha estat un error, calia aprofitar la mala campanya anterior per fer un relleu a la banqueta. I el cas de Ronaldinho és clar. El brasiler ni és el d'abans ni ho serà. Els entrenaments del Barça no exigeixen un gran nivell físic i ell tampoc està per la feina de recuperar el seu millor futbol. Això i alguns excesos extraesportius com el del passat dimecres a la nit que li va fer arribar a l'entrenament massa content...Tot plegat un mal precedent de cara al nou any. Jo crec que a Can Barça també cal un canvi de look. Però aquest amb el blogger no n'hi ha prou...

Etiquetes de comentaris:

23.12.07

APUNT DEL ROSAL 34

L,altre dia vaig repetir visita i vaig sortir encantat. D'entrada el tracte dels cambrers fabulós. Ens va atendre un noi que es deia Oscar i mereix un 10. El local és acollidor i la cuina excel.lent. Les braves en format líquid sensacionals. Els xipironets amb ou i bolets fantàstics. Les croquetes de pollastre dignes de qualsevol gran mare cuinera. El tartar de tonyina deliciós i les escopinyes al vapor de bona qualitat. Ens va tornar a convèncer i ja ens han guanyat com a clients. A més ens van recomenar per beure un ví de Calatayud de vinyes velles de Baltasar Gracian de garnatxa per 17 euros que entrava com la seda. D'això se,n diu un sopar complert.

Etiquetes de comentaris:

ARTKUISINE

Grans expectatives les d'aquest restaurant nou a Barcelona. L'havia seguit a les diferents webs de critica gastronòmica que visito. Feia bona pinta el que havien escrit. Per tant, calia fer el tast i sortir de dubtes. Avui dissabte he trucat i hem reservat taula per a quatre persones. D'entrada el local no m'ha agradat massa. Estètica una mica barroca, amb una decoració un pel carregada. L'ambient més aviat de gent "pija". Anem al grà. Parlem dels plats. D'entrada he optat per un rissoto de gambes i gallina. La qualificació és excel.lent. Gustós i ben presentat. La cosa prometia. Amb el segon ha arribat la decepció. Una tonyina "vermella" acompanyada d'una salsa de tomaquet que semblava ketchup. El peix amb massa nervis, soso, de textura poc agradable i l'acompanyament en forma de salsa horrorós. Hem decidit atorgar un vot de confiança a les postres. Hem optat per un coulant de xocolata de Michel Brass. Fluix, fluix.....gairebé fred i amb una llet merengada que no aportava res. M'ha vingut a la memòria el memorable coulant de xocolata d'un restaurant desaparegut a Barcelona, el Pou Dolç, que el feia insuperable. A més, el preu, uns 60 euros per persona, no és poca cosa. Per cert, el pa continua sense oferir un gran nivell, tant el de cereals com la xapata no passarien del cinc pelat de qualificació. En definitiva i pel que fa a la meva humil opinió aquest restaurant no presenta els elements suficients per competir entre els millors restaurants de Barcelona pel que fa a la imprescindible referència del binomi qualitat-preu.

Restaurant "Artkuisine" C/Madrazo 137 93 2023146

Etiquetes de comentaris:

14.12.07

BONA CUINA BASCA

Amb alguns companys de la feina vam organitzar un sopar de nadal avançat. Davant la perspectiva vam decidir celebrar-lo en un restaurant basc anomenat "Igueldo". N'havia sentit a parlar i tenia bones referències. Com eren un grup de 10 ens van obligar a agafar un menú de nadal. Davant l'oferta vam triar el número 1. Consistia en uns entrants en forma de pernil i llom ibèric (correcte), foie amb melmelada (el foie excel.lent), xistorres (també bones) i ravioli de llamantol (gustós). De segon es podia triar entre lluç amb cloïsses (els que el van tastar van dir que els havia agradat molt) i espatlla de xai cuit a baixa temperatura (de molt bona qualitat). Per postres un pastís en forma de coulant de xocolata amb gelat de vainilla (molt bé també). Amb un ví de la casa que entrava prou bé el preu era de 43 euros per persona. Tothom va sortir content i ara tinc ganes de tornar un altre dia per provar la carta. El precedent és molt positiu.

Restaurant "Igueldo" C/Rosselló 186 934522555

Etiquetes de comentaris:


RESTAURANT GELONCH

Aquest restaurant el tenia a l'agenda pendent de visita. I fa un parell de dies aprofitant un dinar al migdia vem fer una reserva. El local és d'estètica més aviat minimalista però amb un punt acollidor. Pràctiquen cuina de mercat amb tocs de gastronomia creativa. Com era a l'hora del dinar fan també un menú que anomenen executiu per 19 euros. La proposta ens va interessar i el vam triar. Van plantejar uns entrants en forma de costelleta de xai i cols arrebossada amb tòfona (bon començament). D'entrant una amanida de vegetals amb gules i alvocat (molt ben triat l'assortit de vegetals i bona combinació). De primer una crema de patates amb llagostí (gustosa i ben aconseguida). De segon morro de bacallà amb crema idiazabal (es desfeia el bacallà i la salsa era un bon acompanyant). Per postres una escuma d'ioghourt amb fruïts del bosc (fantàstica). Com a ví i tractant-se d'un menú del migdia vam agafar un Infinitus 2006- 12 euros- (afruitat però consistent amb força tanins). Tot plegat 30 euros per persona. No és un lloc evidentment per a fer habitualment un apat al migdia però sí per dies que es vulgui menjar molt bé gastant més de l'habitual. El resultat va ser excel.lent i pensem tornar-hi per sopar a la carta. Esperem que es mantingui el nivell.

Restaurant "Gelonch" C/Bailen 56 932658298

Etiquetes de comentaris:

9.12.07

JAPONÈS DE BATALLA

Decepció en l'intent d'ampliar la llista de japonesos interessants de visitar. En aquest cas la proposta ens va portar fins l'Hospitalet. Concretament a un establiment especialitzat en cuina japonesa anomenat "Sakuraya". D'entrada el local s'inspira en la modalitat del teppanyaki, es a dir en una barra central on el cuiner ofereix plats a la planxa. L'oferta es completa amb els tradicionals sashimis, sushis, makis i altres plats de cuina nipona. L'aspecte inicial i les típiques cartes amb fotos es fan pensar en la possibilitat, tant de moda últimament, d'un xinès reconvertit a japonès. Però el personal sembla pels seus trets facials que sí prové del Japó. Siguin d'un lloc o un altre el resultat és molt decebedor. La qualitat de la materia prima és fluixa. Les navalles que ens van servir eren grans i de textura dura. La carn del filet poc tendre i amb massa nervis. Les tallarines a la planxa amb massa ceba i un gust insuls. I els makis amb un arròs dolç horrorós. El preu dels plats és barat però atenen al contingut no mereix en absolut la visita. És el típic local que agreeixen els veïns del barri per fer un apat ràpid però que no contenta a qui s'hagi de desplaçar fins al lloc. En definitiva un local per oblidar !

Restaurant "Sakuraya" C/Aprestadora 18 934329021 L'Hospitalet de Llobregat.

Etiquetes de comentaris: