eslacarab

21.4.09


L'AVALUACIÓ FINAL

Si les competicions futbolístics es guanyessin per la feina de tot el curs el Barça de Guardiola ja seria campió de Lliga, de Copa i de Champions. I ho seria perquè és indiscutiblement l'equip que millor futbol fa a nivell continental. No hi ha ningú que ofereixi una proposta de qualitat semblant. Els rivals pateixen el seu joc demolidor amb un sentiment d'impotència i admiració. Però la llei del futbol no permet alegries abans d'hora. El Barça ja té cita per una final assegurada, la de Copa, el 13 de maig, a València. Allà davant l'Athletic tindrà 90 minuts per certificar la seva superioritat i embutxacar-se el que podria ser el primer títol de la temporada. A la lliga, el Madrid continua la seva persecució al límit esperant l'ensopegada blaugrana. L'alè blanc és l'únic que frena l'eufòria barcelonista. La cita del Bernabeu pot ser la sentència definitiva, en cas de victòria culer, o el pas a un final frenètic i obert, en cas de triomf madrileny. A la Champions, l'atzar té un paper important. Un mal dia o una errònia decisió arbitral et poden condemnar a l'infern. El Chelsea serà un rival molt difícil. Superar els d'Stamford Bridge és l'objectiu i la final de Roma el somni del que podria ser un triplet històric. Cinc setmanes d'infart no aptes per a cardíacs que es poden convertir en un final daurat per un projecte de somni. L'aposta de futbol de Guardiola mereix la recompensa dels títols. El Barça ja ha demostrat que pot. Tenen la nostra confiança.

Etiquetes de comentaris:

10.4.09


SWEENEY TODD

Torna a Barcelona un dels musicals més coneguts. Es "Sweeney Todd", l'obra del conegut autor Stephen Sondheim. Es tracta d'un retrobament amb un espectacle que ara fa 15 anys es va estrenar amb Constantino Romero i Vicky Peña com a protagonistes i que va tenir un gran èxit. Ara el lloc de Constantino l'ocupa Joan Crosas i repeteix la parteneire femenina. És una obra que en el seu moment em vaig quedar amb ganes de veure. Per això ara vaig decidir que no se'm passes l'oportunitat. I allà em vaig plantar, al teatre Apolo, el passat dimarts. L'acció es desenvolupa al Londres del segle XIX amb un barber injustament desterrat que torna a casa seva per retrobar-se amb la seva dona i la seva filla. Un cop de retorn el seu afany es de venjança cap el Jutge que enamorat de la seva dona el va condemnar a la presó. Un musical amb aires de thriller i de llarga durada, entorn a les dues hores i mitja. Les interpretacions son excel.lents, amb un gran nivell musical. L'argument t'acaba atrapant, i per això si hi summes una notable posada en escena fan que el resultat sigui òptim. Per tant, mereix molt la pena comprar les entrades i preparar-se per gaudir d'un gran espectacle. Un fet que no sempre es possible a Barcelona on els musicals de qualitat son més aviat escassos. Jo crec que aquest està al nivell de "Mar i Cel" i molt per sobre d'autentics fiascos com "Cabaret" o "Chicago".

"Sweeney Todd" Teatre Apolo- Fins l'onze de maig.

Etiquetes de comentaris:

8.4.09




GRAN TORINO

Nou episodi a la filmografia de Clint Eastwood. En aquest cas amb nou protagonisme com a actor. Una pel·lícula que novament colpeja els fonaments dels sistema social nord-americà. Explica la història d'un vell treballador de la fàbrica de cotxes Ford que es queda vidu i ha d'enfrontar-se als problemes racials del seu barri. En essència la decadència del somni americà i els prejudicis enfront els nouvinguts. El resultat final és un film entretingut amb bons tocs de comèdia que arrenquen els somriures i un toc dramàtic final que arrodoneix l'argument crític de la cinta. La interpretació de Clint Eastwood és rodona, de fet jo crec que el seu paper destila comportaments autobiogràfics pel que fa a la forma de pensar. Fins i tot ironitza amb personatges clàssics de la seva carrera com el mític "Harry el Sucio". La resta de protagonistes es veuen eclipsats per Eastwood i, sobretot, per un nefast doblatge al castellà. No és cap obra mestra, ni una de les 3 millors pel·lícules del director nord-americà, però si una aposta segura per passar una bona estona veien cinema.

Etiquetes de comentaris:

3.4.09

RESTAURANT EL NIU

Acompanyats d'uns amics vam anar a un restaurant de la Vall d'Aran anomenat "El Niu", situat a Escunhau, molt a prop de Vielha. El cuiner és un andalús que fa molts anys que viu a la Vall d'Aran. Uns orígens que es revelen a la seva cuina. De primer un pica-pica a compartir amb espàrrecs tendres amb una salsa de romesco, jo no sóc gran fan dels espàrrecs però amb la salsa aquests eren de bon gust, unes delicioses múrgules amb foie i també uns pebrots del piquillo amb brandada, el farcit bo i els pebrots també ben aconseguits. Com a segon plat, i per superar el mal record de Tenerife, una cua de bou a l'estil andalús. Aquest sí que era destacable, amb la carn melosa i un punt refinat al paladar. Plat de notable. Per postres una tarta tatin deliciosa. I per beure un Bai-Gorri que entrava com la seda i va acompanyar a bon nivell. El preu només el saben els amics, i des d'aquí els hi torno a agrair.

Restaurant "El Niu" Escunhau- Val d'Aran- 973641406

Etiquetes de comentaris:

1.4.09


TEPPANYAKI

Uns dies de vacances ens van portar fins a Tenerife. Per qüestió de clima vam triar el sud, molt giri i paisatge en pla parc temàtic amb restaurants i centres comercials, però si volies veure el sol la millor opció. Les nits, i el lamentable menjar de l'hotel, ens van permetre recórrer diferents locals. Entre ells va ser una grata sorpresa un Teppanyaki que hi havia a dalt d'una zona comercial anomenada Safari. Podies optar entre el menjar tradicional japonès en forma de safates de sushi i sashimi i els plats elaborats a la planxa. El cert és que el cuiner que hi havia era un autèntic espectacle i, per tant, es combinava la part gastronòmica i jo diria que gairebé l'espectacle. I pel que fa al menjar la qualitat era més que acceptable, jo diria que fregant el notable. Vam fer una generós variat de sushi i sashimi amb un rotllet California, en general de bona qualitat. Pel que fa al teppanyaki vam tastar un filet de vedella amb ceba tendra, gustós i de bon paladar, i una tonyina a la planxa amb salsa de soja, bon peix i de carn melosa. L'únic punt negre era una curta i poc adient carta de vins. El més digne de preu era un Marques de Arienzo, un Rioja clàssic i justet. El preu final és raonable, entorn als 70 euros per a dues persones.

Teppanyaki Centre Comercial Safari- Playa de las Américas-Tenerife 922 713 416

Etiquetes de comentaris: